Nieuwsbrief december (SPECIAL)

Het is alweer eind december, een speciale periode waarin we stilstaan bij afgelopen jaar en vooruitkijken naar een nieuw jaar. De feestdagen staan voor de deur, en we hopen dat jullie deze doorbrengen met dierbaren en geliefden, en genieten van de tijd met elkaar. Deze nieuwsbrief is een speciale editie die past bij deze bijzondere periode, vol extra’s, interviews en leuke wetenswaardigheden. We wensen jullie veel leesplezier, hele fijne kerstdagen en een prettige jaarwisseling!

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

✔ Zoveel leuke activiteiten! ✔ Flevo’s Pen ✔ Maak kennis met Carin ✔ Een cadeautje voor jou ✔ Wist jij dit over de medewerkers van Flevo Natuur? ✔ Een terugblik met John van den Broek

Openingstijden receptie

Tijdens de feestdagen is de receptie op 1ste en 2de kerstdag en op Nieuwjaarsdag gesloten. Op Oudejaarsdag is de receptie geopend tot 15.00 uur. Wil je nog bezoek aanmelden voor deze dagen, doe dit dan zo spoedig mogelijk. Op deze dagen zijn wij telefonisch en per e-mail niet bereikbaar. Voor echte noodgevallen kan telefonisch contact worden opgenomen met 06-22107136. Hieronder vallen geen internet- en/of tv storing en/of toegang tot de slagboom). Alle openingstijden vind je in de app.

Tijdens de zwembadsluiting vanaf 22 januari tot 9 februari zal de Kelo sauna dagelijks geopend zijn.

Bekijk de openingstijden

Zoveel leuke activiteiten!

Het Sinterklaasfeest op 3 december was weer heel gezellig; we hebben weer genoten. De kinderen hebben een cadeautje ontvangen en Sint en zijn Pieten kwamen op de receptie nog even langs en daar mochten wij een foto van ze maken. Tot volgend jaar!

231203 Sinterklaas met pieten

Kerstdiner - 26 December 18.00 uur

Geniet van een heerlijke en gezellige culinaire avond bij Grand Café ’t Centrum op tweede kerstdag.

5-GANGEN KERSTMENU

  • € 67,50 per persoon
  • € 17,50 kinderverrassingsmenu
  • Wijnarrangement voor € 25,- per persoon. Voor deze bijzondere avond hebben wij een speciaal wijnarrangement geselecteerd.

Reserveren is inmiddels niet meer mogelijk, alle tafeltjes zijn gevuld. We wensen iedereen die gereserveerd heeft een hele fijne avond toe!

Vier Oud & Nieuw op Flevo Natuur!

Pink and Glitter New Year’s Eve Party - 31 december 22.00 uur

Ook dit jaar wordt het weer een dolle boel met Oud en Nieuw. Van 18.00 tot 21.00 uur hebben we ons bunkerbuffet. Kom lekker eten om een goede basis te leggen voor een heerlijke avond uit. Reserveren kan via de website van het restaurant.

Vanaf 22.00 uur gaan we los met onze ‘Pink and glitter New Years Eve Party’. Kom in roze en/of glitter en ga los op de muziek van de band Fun House.

Natuurlijk zullen wij om twaalf uur met zijn allen proosten met een lekker glaasje bubbels om vervolgens weer uit ons dak te gaan.

Bekijk de flyer

Kerstdiner flevo natuur

Nieuwjaarsduik op 1 januari

Het is bijna zover, we gaan weer het nieuwe jaar in duiken! Dit keer traditioneel op 1 januari om 12.00 uur met z’n allen vol goede moed te water. Dus zet het in je agenda en maak je klaar om samen met ons het nieuwe jaar te verwelkomen op een ietwat frisse, maar oh zo energieke manier. We staan te popelen om met een gezelschap van allemaal Flevo’ers het koude water te trotseren. We hopen dat jij ook je ‘stoutste schoenen’ aantrekt en met ons het water in springt. Hoe meer deelnemers, hoe meer vreugd, nietwaar? Laat je niet tegenhouden door een beetje kou, want samen maken we er een Nieuwjaarsduik van om niet te vergeten! Dus waar wacht je nog op? Laten we samen die frisse duik nemen om 2024 in stijl te beginnen. Laat de winterse wateren ons niet afschrikken, maar juist verfrissen! ❄️💦✨

Bekijk de flyer

Nieuwjaarsborrel 6 januari

Zaterdag 6 januari 2024 om 20.00 uur is de nieuwjaarsborrel. Bij deze ben je uitgenodigd en zien we je graag. Flevo Natuur deelt deze avond twee gratis muntjes uit voor bier, fris of wijn. Aansluitend live muziek van Paul Chevrolet's Tennessee Sessions.

Geniet van heerlijke drankjes, geweldige muziek en goed gezelschap. Laten we samen toosten op een schitterend 2024, vol bruisende activiteiten, warme momenten en alle geneugten van het buitenleven die Flevo Natuur zo bijzonder maken. Op naar een nieuw hoofdstuk van onvergetelijke ervaringen en gezelligheid!

Nieuwjaarsborrel Naturistencamping Flevo Natuur

Het is kerstvakantie!

Kom ontspannen tijdens een yoga-sessie!

Op zaterdag 23 en zaterdag 30 december kun je in de Recreade genieten van een heerlijke ontspannende yoga-sessie. Kom om 11.30 uur met je handdoek en eventueel eigen matje naar de Recreade en geniet. Namasté!

Opgietdag Merry Christmas

Op zaterdag 23 december organiseert het opgietteam een heerlijke opgietdag. Speciaal voor de feestdagen ‘Merry Christmas’. Ben jij erbij? Vanaf 12.00 tot 17.00 uur in de Kelo sauna ieder uur een opgieting. Om 20.00 uur gaan de opgietingen verder en worden afgesloten met een saunaparty!

Winterplein - 23 December vanaf 15.00 uur

Dit jaar zullen we, net als vorig jaar, het supermarktplein weer als toneel gebruiken voor ons Winterplein. Trek je skipak aan en zet je skibril op, want we zullen het plein voor de supermarkt weer omtoveren tot een après-ski bar. Naast lekkere muziek en een drankje zullen we dit jaar weer staan met onze gezellige Smokin’Kitchen kar om lekkere hapjes en andere lekkernijen te maken. Natuurlijk staat Milou er ook weer om haar alom bekende decemberballen te verkopen. De vrijdag voor het Winterplein zullen wij gaan opbouwen. Vind je het leuk om mee te helpen? Dan ben je van harte welkom vanaf 11.00 uur.

Bekijk de flyer

Plonsuurtje en Kidsopgiet

Op zondag 24 december is er om 13.00 uur een plonsuurtje met aansluitend kidsopgiet. Geef het door aan je kinderen en kleinkinderen.

Weer een nieuwe sauna?

Tromgeroffel, alsjeblieft! Na meerdere verzoeken en zelfs een eerdere vermelding in onze wensboom, is het eindelijk zover: we verwelkomen volgend jaar...

Een stoomcabine! 🌬️

Meer wellness, meer ontspanning, meer genieten. De verbouwing zal niet al te lang op zich laten wachten; we hebben de eerste concepttekening al op tafel liggen. De buitensauna, voorheen bekend als de opgietsauna, ondergaat een verbouwing tot een gloednieuwe stoomcabine. De stiltesauna wordt dan de heerlijke bio-sauna 55°. Het wordt weer een spannend avontuur van verandering en vernieuwing! Dus, maak je klaar om straks te genieten van de toevoeging van stoom aan ons wellnessaanbod.

Website afbeeeldingen

Caravans en campers op de parkeerplaats

De caravans en campers op de parkeerplaats, het worden er steeds meer. Onze parkeerplaats is niet bedoeld om caravans en campers voor langere tijd te parkeren/stallen, tenzij met schriftelijke toestemming van Flevo Natuur. Om verdere toename te voorkomen gaan we hiervoor dan ook een stallingstarief in rekening brengen; in 2024 is dit een bedrag van € 263,50. We hebben echter liever dat je je camper of caravan elders stalt. In Zeewolde zit bijvoorbeeld Caravan Hilton - De Caravanstalling van Midden-Nederland waar wij goede berichten over gehoord hebben.

Wil je jouw caravan/camper tóch graag bij Flevo Natuur op de parkeerplaats parkeren, dan dien je dit aan te vragen. Na schriftelijke toestemming en betaling ontvang je van ons een formulier dat zichtbaar op de camper of caravan geplaatst dient te worden. Heb jij je caravan of camper momenteel op de parkeerplaats staan en ga je op zoek naar een andere stalling? Stuur ons dan een e-mail met daarin het kenteken, zodat wij weten dat deze van jou is. Geef daarbij ook aan wanneer je verwacht een stalling gevonden te hebben. Zodat we geen campers onterecht laten ophalen. We willen de parkeerplaats graag opgeschoond hebben voordat het kampeerseizoen start. Zorg dus dat je voor die tijd een andere stalling hebt gevonden of schriftelijke toestemming hebt verkregen voor stalling op het parkeerterrein van Flevo Natuur.

Zoveel vrijwilligers

Wat is het toch fijn dat we zoveel vrijwilligers hebben. Zo heeft Anneke de receptie weer helemaal in kerstsferen gebracht en het zwembad is in kerststijl gebracht door Rob en Wil. Echt geweldig. Marja en Corine zijn 2 nieuwe vrijwilligers dit jaar en inmiddels toegevoegd aan de vrijwilligerspagina op de website. Ben jij benieuwd wat ze doen?

Ontmoet onze vrijwilligers

Voor ál onze vrijwilligers: Bedankt voor jullie inzet het afgelopen jaar. In de woorden van Winston Churchill: "We maken een leven door wat we geven." En jullie hebben het leven op Flevo Natuur dit jaar echt verrijkt. Dus hier is een oprechte dank je wel voor jullie onvermoeibare inspanningen. Mag het nieuwe jaar jullie zonnige dagen brengen en de waardering die jullie verdienen. Van onze kant is deze waardering er voor 100%.

231111 Vrijwilligers etentje 1

De leukste evenementen van 2024 van Grand Café ’t Centrum

Natuurlijk ga je op vakantie bij Flevo Natuur om heerlijk te relaxen, lekker te zwemmen in het zwembad en blootgewoon te genieten van een drankje of diner bij het restaurant op de camping. Maar soms heb je gewoon zin om even uit je dak te gaan op live muziek of even gek te doen in het weekend.

Net als elk jaar heeft Grand Café ’t Centrum weer een mooie lijst met optredens, evenementen en bingo’s voor jullie in petto. 2024 staat in het teken van goede muziek, gezellige avonden en kwalitatief goede artiesten. Wil je gewoon lekker aan de bar hangen en wil je zeker weten dat het gezellig druk is? Dan is juist de vrijdag een goed bezochte avond waar de gasten elkaar ontmoeten en even de week doornemen.

Op zaterdag in het hoogseizoen is er altijd een optreden of ander evenement. Elke week proberen we een ander thema te gebruiken, zodat er voor ieder wat wils is. Bij sommige thema’s kom je verkleed om er helemaal een te gekke avond van te maken.

Een paar bijzonderheden uitgelicht:

Carnaval 2024 – 17 februari

Elk jaar staat de boel weer op zijn kop door de aanwezigheid van de raad van half elf. Dit jaar maken we er helemaal een gekke boel van. Duo Knotsgek zal vanaf 22.00 uur carnavalskrakers komen zingen. Start de polonaise maar en zoek alvast jouw kostuum. Dit mag je niet missen.

Roaring 20’s Casino Night – 30 maart

Verkleed je in de stijl van de 20’s of Peaky Blinders en geniet van het optreden van de Swing Rythm Club. Durf jij het aan om een gokje te wagen op één van de speeltafels? Ouderwets genieten. Natuurlijk spelen we niet om echt geld. Hoe deze avond precies verloopt? Dat hoor je vlak voor het evenement.

Comedy Night – 24 augustus

Midden in de zomer zal het SK-terras het podium zijn van Comedy Night. Terwijl de buitenbar gewoon open is voor een drankje, kun je op het SK-terras genieten van professionele stand-up comedians zoals Arie Vuyk. Wil jij zeker zijn van een plekje op deze avond? Reserveer dan op tijd voor het speciale comedybuffet onder de Sk-tent.

Wij zijn op zoek naar jou!

Om al deze leuke evenementen te organiseren en alle gasten te kunnen bedienen, hebben wij natuurlijk wel hulp nodig. Vind jij het leuk om in de weekenden en/of vakanties te komen werken voor het leukste horecateam van Nederland? Dan ben je bij ons op de juiste plek. Ons team is zo gek als een deur, helpt elkaar altijd en staat 100% voor de gast klaar. Herken jij jezelf hierin, dan kun je een sollicitatie sturen naar: info@hetcentrum-flevonatuur.nl.

Flevo’s Pen

“Hallo, wij zijn Astrid Rikkert en Harold Bruins, de trotse eigenaren van Ooievaar 2. Allereerst willen we Linda en Fokko bedanken voor het doorgeven van de pen.”

Wie zijn wij?

“”Astrid is 58 jaar en werkzaam bij de lokale overheid en Harold is 64 jaar en heeft na bijna 40 jaar afscheid genomen van zijn werkzame leven bij de overheid. Harold heeft zich naast zijn werk beziggehouden met advisering aan derden. Als hobby’s hebben we reizen, masseren, wandelen, fietsen en lezen. We kennen elkaar nu 20 jaar en genieten daar nog elke dag van en we wonen in het mooie Twente.

Het naturisme zat er bij Harold al voor de relatie met Astrid in en samen hebben we dit verder vorm gegeven. We gaan graag naar sauna’s, naaktstranden en naturistencampings all over the world en

zijn jaren actief (bestuurs-)lid geweest bij de landelijke naturistenvereniging Zon en Leven.

In 2015 hebben we kennis gemaakt met Flevo Natuur en zijn we in de gelukkige omstandigheid gekomen dat we de Ooievaar 2 hebben kunnen kopen. Tot afgelopen jaar heeft ons chalet in de verhuur gezeten en nu genieten we er zelf uitgebreid van, naast alle zeer mooie en fijne voorzieningen die het park te bieden heeft. We hopen nog vele jaren op het park van alle lieve mensen en fijne faciliteiten te mogen genieten. Dit gaan wij begin volgend jaar voor Flevonatuur weer als vrijwilliger promoten op de Vakantiebeurs. Wij wensen iedereen liefdevolle feestdagen en vooral een gigantisch mooi en gezond 2024 toe. De pen geven we graag door aan Hanneke Heij.”

Astrid en Harold

Jaarplaatsen

Welkom Nieuwe Gasten!

Wat een reuring dit jaar op de camping met jaarplaatsen, verkopen, nieuwe chalets, nieuwe gasten. Wij heten de nieuwe gasten van harte welkom die ons vakantieparadijs hebben ontdekt en zich bij ons hebben gevoegd. Vol verwachting kijken we uit naar 2024, in de hoop dat het net zo genieten wordt als dit jaar, of misschien wel nóg meer!

Onderhoud televisie

Er deden zich de afgelopen periode enkele tv-storingen voor. Om dit te verhelpen is er een onderdeel besteld, maar helaas heeft dit een wat langere levertijd. Op dit moment lijkt het erop dat het onderdeel eind van het jaar of mogelijk net aan het begin van het nieuwe jaar wordt geplaatst. Zodra dit is gebeurd, zou de elektronische programmagids weer moeten functioneren. Na deze werkzaamheden kan het nodig zijn om de gids volledig opnieuw in te laden. We houden je op de hoogte van verdere ontwikkelingen.

Tips voor de Winter

Winter is here! Ben jij wel voorbereid?

De winter is nu echt begonnen. En zodra de sneeuw blijft liggen, is het goed om even te checken of jouw vakantieplek wel goed voorbereid is op de winter. Zo voorkom je vorstschade:

Stel een Standaardtemperatuur in

Voor woonhuizen wordt een minimale temperatuur van 15 graden geadviseerd door verzekeraars. Veel eigenaren van vakantieverblijven zetten de temperatuur echter lager naar soms 10 of 11 graden. Nog lager? Dan loop je onder meer risico op schimmelvorming. Zorg er bij een lage standaardtemperatuur in ieder geval voor dat er goed geventileerd wordt, zodat condensvorming zoveel mogelijk wordt voorkomen.

Sluit Buitenkranen af

Buitenleidingen kunnen eenvoudig bevriezen en knappen. Sluit daarom alle buitenkranen af. Let op: Ook leidingen, kranen, wasmachines en ketels in niet-geïsoleerde ruimtes lopen risico bij strenge vorst. Zorg ervoor dat ook deze ruimtes niet te koud worden!

Controleer Daken en Dakgoten

Controleer of er door ophoping van herfstbladeren geen grote hoeveelheden water in dakgoten of op daken blijft staan.

Belangrijk: CV-Controles

Ook hebben we in een eerdere nieuwsbrief al geschreven over de strengere regels voor cv-controles; hierbij nog een aanvulling daarop of eigenlijk een advies. Omdat deze regels strenger zijn geworden, is het ook lastiger voor een installateur/bedrijf om langs te komen bij een storing indien er geen onderhoudscontract is, vooral als dit buiten kantoortijden is. Door de strengere regels zijn er te weinig monteurs die aan cv-ketels mogen werken. Vaak zijn ze ook nog niet bekend met de installatie, waardoor de monteur vaak nog langer bezig is. Het is dus verstandig om op voorhand al een onderhoudscontract af te sluiten om later niet in ‘de kou’ te zitten.

Buizerds

Iedereen die wel eens over de (snel)wegen in Flevoland rijdt kent ze. Zittend op een paaltje naast de weg, loerend op een prooi: buizerds. Buizerds zijn de meest algemene roofvogels van Nederland met zo’n 11.500-15.000 broedparen. Vooral Flevoland met z’n eindeloze akkers, open landschap en vele boomlanen met brede bermen is nagenoeg het perfecte jachtterrein voor de buizerd. In het voor- en (vooral) najaar kan het aantal buizerds zelfs verdubbelen! Er trekken dan namelijk tienduizenden ‘extra’ buizerds door ons land op weg naar hun overwintergebieden. Velen van hen blijven hangen in de provincie. Omdat buizerds vooral in de wintermaanden een voorliefde hebben voor landelijk gebied (en dus nog beter zichtbaar zijn vanuit de auto of vanaf de fiets) lijken ze ineens wel op elk paaltje te zitten.

Website afbeeeldingen

Maak kennis met Carin!

Hoe ben je op Flevo Natuur terecht gekomen?

“Ongeveer 22 jaar geleden hebben wij, ik en mijn gezin, het Hemelvaart weekend doorgebracht in een A-bungalow. Dit beviel ons zo goed dat we gelijk in dat weekend een stacaravan op de Kwikstaart hebben gekocht. Vanaf het pinksterweekend konden we daar al van gaan genieten. Na een paar jaar hebben we deze stacaravan vervangen door een chalet. Mijn kinderen (nu 23 en 24 jaar) zijn hier opgegroeid. Na 13 jaar hebben wij het chalet verkocht en zijn overgestapt op een camper. Met de camper hebben we veel rondgetrokken, maar waren ook veel op Flevo Natuur te vinden. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en sinds 3 jaar hebben we weer een vaste plek op de Mussen.”

“Mijn dochter Maaike heeft met veel plezier in de supermarkt gewerkt en is begonnen toen Vincent de winkel overgenomen heeft en aan het inrichten was.”

Waarom wilde je naast vakantie vieren op Flevo Natuur hier ook graag werken?

“Na jaren voor mezelf gewerkt te hebben, wilde ik wel eens iets anders en heb me, tijdens de coronaperiode, eerst ingezet voor Bron en Contactonderzoek bij de GGD. Toen dat afliep hoorde ik dat er bij de receptie dringend mensen nodig waren. April 2022 ben ik begonnen en heb het enorm naar mijn zin. We werken met een leuk team en vooral het contact met gasten aan de balie vind ik superleuk. Het werk is zeer afwisselend, wat het nog leuker maakt. Gelukkig lukt het me goed om werk en verblijf als gast gescheiden te houden.”

Wat voor werk heb je gedaan voordat je bij Flevo Natuur op de receptie terecht kwam?

“Voordat ik hier kwam werken, hebben wij een bedrijf gehad in verkoop van offsetmaterialen voor de drukkerijen en daarna zijn we een firma gestart in de verkoop van kantoorartikelen. Met deze firma ben ik gestopt per 1 april van dit jaar en nu werk ik alleen nog voor Flevo Natuur. Wat is er mooier dan voor je favoriete park te mogen werken.”

Welke werkzaamheden voer je precies uit?

“Bij de receptie ben je vooral bezig om alle vragen van gasten zo veel mogelijk te beantwoorden, gasten te ontvangen en weer uit te checken. Voor mij is het belangrijk dat de gasten het naar hun zin hebben op Flevo Natuur en ik zal altijd mijn best doen de gasten een tevreden gevoel te geven. Als het rustig is zijn er voldoende andere taken die gedaan moeten worden, waarbij wij ook vaak het park op gaan om iets te regelen of te bekijken. Dat maakt dat het erg afwisselend is.”

Wat zijn precies de leuke kanten van het werken bij de receptie?

“Door de leuke collega’s, gasten en het afwisselende werk heb ik het erg naar mijn zin. Na jaren voor mezelf gewerkt te hebben zonder collega’s is het voor mij extra fijn om weer mensen om me heen te hebben.”

Wat zijn je hobby’s?

“Ik ga graag zwemmen ’s morgens en natuurlijk geniet ik enorm van de sauna’s. In de winter vind ik het fijn om naar Spanje te gaan voor meer zon en een iets warmere temperatuur. Sinds kort hebben wij weer een buscamper, dus dat gaat helemaal goedkomen. In februari mag ik er een maandje tussenuit. Ik wens iedereen fijne kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2024!”

Carin en Lecoli als praktijkopleiders

Carin en Lecoli zijn momenteel bezig met de training tot praktijkopleider. Hun gedrevenheid om hun kennis te vergroten en vaardigheden te verbeteren is groot.

De training biedt hen niet alleen de mogelijkheid om hun eigen expertise naar een hoger niveau te tillen, maar stelt hen ook in staat om als inspirerende mentoren op te treden voor toekomstige stagiaires.

Lecoli en Carin hopen dat de aankomende stagiaires de vruchten zullen plukken van de kennis die ze tijdens deze training opdoen. Ze kunnen straks met trots en enthousiasme de charme van werken op een camping overbrengen op de nieuwe generatie.

Het idee om stagiaires te begeleiden en hen te laten ervaren hoe bijzonder het is om deel uit te maken van een campingteam is erg leuk. Deze training stelt Lecoli en Carin niet alleen in staat om hun rol als praktijkopleiders te vervullen, maar versterkt ook het gemeenschapsgevoel op de camping.

Ze hopen dat hun passie voor het vak en hun positieve ervaringen anderen zal inspireren om ook voor een baan op de camping te kiezen. Of het nu gaat om het delen van praktische tips, het tonen van de dagelijkse dynamiek, of het overbrengen van de voldoening van het creëren van een gastvrije omgeving, Lecoli en Carin staan te popelen om hun kennis te delen en anderen te laten zien hoe geweldig het is om in deze omgeving te werken.

Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 22

Een cadeautje voor jou!

Vanaf 1 januari 2024 gaan we een samenwerking aan met Wait, de digitale leesmap. Hiermee krijgen jullie tijdens je verblijf op Flevo Natuur toegang tot heel veel tijdschriften, boeken en luisterboeken. Je kunt de digitale leesmap vinden in de app van Flevo Natuur onder het kopje: Animatieprogramma en Events. Wij denken dat dit een leuk extraatje is voor jullie tijdens je verblijf en ook iets leuks bij minder weer. Veel leesplezier!

Wait RR Reis

Buren - mederecreanten

Op onze gezellige camping is er niets zo waardevol als de warmte van buren die elkaar helpen. Vooral als deze buurman of -vrouw ook nog eens alleen is. Heb je hier een buurman of buurvrouw die alleen is? Neem een moment om een praatje te maken, deel een glimlach en bied een helpende hand aan. Het uitwisselen van telefoonnummers kan de eerste stap zijn naar een buurtschap vol vriendschap en ondersteuning. Spreek af of je elkaar mag bellen in geval van nood. Samen maken we van onze camping niet alleen een plek om te verblijven, maar een thuis waar we elkaar met open armen ontvangen.

Website afbeeeldingen

Een terugblik met John van den Broek

In een interview met John van den Broek, voormalig voorzitter van de BFN en trouwe gast van Flevo Natuur, delen wij zijn betrokkenheid bij Flevo Natuur. Ontdek zijn reflectie op de uitdagingen van het herstellen van de BFN in 2014, zijn passie voor het naturisme, en zijn hartverwarmende afscheid van Flevo Natuur.

Kun je iets over jezelf vertellen?

“Mijn naam is John van den Broek, 66 jaar oud en vader van 2 kinderen. Momenteel samenwonend met mijn partner Karen, waarmee ik alweer 23 jaar samen ben. Ik heb veel ambachten gedaan tot mijn 30ste , maar de afgelopen 28 jaar ben ik werkzaam geweest bij onze trots van Nederland, de KLM. Ook daar heb ik diverse functies gehad, maar de belangrijkste was toch wel dat ik 23 jaar in de ondernemingsraad heb mogen deelnemen, waarvan 11 jaar in de ondernemingsraad en 5 jaar in de Europese ondernemingsraad. Dit was een zeer leerzame periode in mij leven. Nu geniet ik van mijn pensioen en dat bevalt prima!”

Hoe ben je in aanraking gekomen met Flevo natuur?

“In mijn getrouwde leven kwam ik veel met de toercaravan samen met mijn 2 (kleine) kinderen naar Flevo Natuur en stonden we dicht bij het zwembad op het veldje genaamd “Vinken” bij de punthuisjes. 20 jaar geleden wilden wij een (stenen) huis kopen op Flevo, maar werden toen ook geattendeerd op het nieuwe project Ooievaar, waar we uiteindelijk een mooi huis hebben laten plaatsen. Daar hebben we 21 jaar met veel plezier gewoond met een leuke omgeving van vrienden en buren.”

Sinds wanneer ben je begonnen met je werkzaamheden binnen de BFN?

“ De BFN kwam al snel om de hoek kijken omdat ze toen naar bestuursleden aan het zoeken waren, dat was in 2005. Ik ben toen door het bestuur gekozen als voorzitter tot 2007. Na deze periode kwam ik er achter dat mijn baan toch wel intensief was en moest ik een keuze maken, aangezien ik veel op reis was voor mijn werkgever en de weken hierdoor zomaar 60-70 uur werk opleverde. En dan gaat privétijd ook meespelen uiteraard!”

Wat heeft je aangespoord om bij de BFN te gaan?

“In 2014 was er een bestuurscrisis in de BFN en bijna alle bestuursleden stapten toen op. Tijdens de ALV in 2014 heb ik samen met nog 2 leden een interim bestuursfunctie aanvaard voor 1 jaar om de boel weer op orde te krijgen. Toen ik in 2015 ziek thuis kwam te zitten door ernstig hartfalen, kreeg ik veel meer tijd en heb ik mij beschikbaar gesteld als voorzitter om de BFN weer nieuw leven in te blazen. Dit is gelukkig gelukt met inzet van meerdere bestuursleden die zitting hebben gehad in mijn periode. Ik ben altijd betrokken geweest met het wel en wee van Flevo Natuur, en om de belangen te behartigen voor zowel de gasten als de directie van Flevo Natuur. Tot op de dag van vandaag doe ik dit met veel passie en inzet van mijn mede-bestuursleden. Wat ook helpt is dat de verstandhouding met de directie en medewerkers van Flevo Natuur altijd goed is geweest en veelal verliep als een fijne samenwerking. Dank daarvoor!”

Wat is de moeilijkste situatie die je met de BFN hebt meegemaakt?

“Eigenlijk weer de BFN op de kaart krijgen in 2014 bij de gasten van Flevo Natuur. Er was veel onbegrip en leden wilden geen lid meer zijn van de BFN. Maar na veel werk verzet te hebben met het bestuur kregen we weer het vertrouwen van onze gasten en werd het ledenaantal weer fors hoger. Dat geeft je dan ook weer energie om er voor te gaan met z’n allen. Wat ook een moeilijke periode was, was de coronatijd. Niets kon er meer en alles lag zo goed als stil. Dat hoop ik nooit meer mee te maken!”

Je gaat Flevo Natuur na al die tijd verlaten. Wat ga je het meeste missen op Flevo Natuur?

“Tja, veel denk ik. Na bijna 21 jaar geleefd te hebben in de vrije natuur, het naturisme, het vrij zijn om bloot te (mogen) lopen, het praatje langs de weg, de vogels die fluiten, noem maar op. Maar soms moet je ook in je leven verder denken; ook met het ouder worden moet je keuzes maken en dat hebben we nu gedaan. In oktober 2023 hebben we ons huis op de Ooievaar verkocht en zijn we elders in Nederland neergestreken om samen hopelijk oud te worden! 21 jaar Flevo Natuur was mooi en onvergetelijk, die herinnering zal altijd blijven. Op 11 mei 2024 (tijdens de ALV) stel ik mij niet meer verkiesbaar als voorzitter en treed ik dus af. Ik heb dan in totaal 13 jaar voorzitter mogen zijn van deze vereniging en daar ben ik best wel trots op. Ik wens jullie, de directie van het NNT en het bestuur van de BFN een gezond 2024 toe!”

Met vriendelijke groet, John van den Broek

Wist jij dit over de medewerkers van Flevo Natuur?

Wij zijn ontzettend blij met ons team, we hebben het gezellig met elkaar, alhoewel er uiteraard ook gewerkt moet worden 😊. We vertellen je graag wat onze werknemers precies doen en wat ze zo leuk vinden op Flevo Natuur.

Ontdek het hier

Team Flevo Natuur wenst jullie allemaal een goed, gezond en geweldig mooi 2024!

231027 groepsfoto werknemers 3
Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!