Maandelijkse nieuwsbrief

Een nieuw jaar met nieuwe kansen en mogelijkheden. We hopen dat jullie allemaal een heel positief en gezond begin van het nieuwe jaar hebben en net als wij uitkijken naar dit komende jaar. Wij hebben er heel veel zin in en zijn volop bezig met de voorbereidingen voor heel veel vakantieplezier.

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over: ✔︎ Energietarieven 2024 bekend ✔︎ Onderzoek zwembadvloer ✔︎ TV programmagids – Update ✔︎ Zoveel leuke activiteiten ✔︎ Enquête resultaten

Puur magazine

Ben je klaar voor een vernieuwde dosis inspiratie? Het nieuwste PUUR Magazine is uit! In de nieuwste editie van PUUR Magazine geven we je een uitgebreid kijkje in onze vier sauna's. Wat onderscheidt elke sauna en wat maakt het dak van de Kelo Sauna nu zo kenmerkend? Collega Jolanda vertelt je wat zij zo leuk vindt aan Flevo Natuur én we geven je een overzicht van al onze wellness-activiteiten en andere evenementen. Het nieuwe magazine is af te halen bij onze receptie.

PUUR magazine Flevo Natuur

Een bezoek aan de vakantiebeurs

Van 11 tot en met 14 januari waren we aanwezig op de Vakantiebeurs bij het Blootpleintje om Flevo Natuur te promoten. De drukte varieerde per dag en tijd, maar in totaal hebben ruim 70.000 mensen de Vakantiebeurs bezocht. We hebben veel geïnteresseerden gesproken die zich via een QR-code konden inschrijven voor een gratis dagje wellness op Flevo Natuur. Op die manier kunnen ze kennismaken met ons park en de faciliteiten. Op vrijdag, zaterdag en zondag waren Jerry en Ilse ook aanwezig in de stand om gasten kennis te laten maken met de ontspannende massages die op Flevo Natuur worden aangeboden. Mensen konden in de stand genieten van een prettige schouder- of nekmassage. We hopen in 2024 weer een heleboel nieuwe gasten te mogen verwelkomen.

Jerry, Ilse, Harold, Astrid, Rob, Wil en Maarten, hartelijk dank voor jullie hulp op de beurs!

Energietarieven 2024 bekend

Hierbij informeren we de jaarplaatsen en kaveleigenaren over het nieuwe energie- en water tarief vanaf de laatste meteropname.

Elektra € 0,31 per kWh (2023: € 0,40)

Propaangas € 4,84 per m3 (2023: € 5,17)

Water € 4,74 per m3 (2023: € 4,27)

Met zonnepanelen opgeleverde elektra in 2024 wordt 100% gesaldeerd met je verbruikte elektra. Voor de eventueel door zonnepanelen meer terug geleverde elektra wordt een vergoeding betaald van € 0,15 (2023: € 0,17).

Elektra tarief seizoenplaats 2024

Voor de voor-heel- en naseizoengasten wordt aan het einde van het seizoen € 0,47 per kWh in rekening gebracht.

Water afsluiten

Zoals eerder aangegeven, is het belangrijk om het water in de winter af te sluiten in je eigen waterput bij je caravan/chalet, niet in de hoofdput met watermeters. Als je geen eigen waterput hebt om af te sluiten, overweeg dan dit in 2024 te regelen of een kraan onder je caravan/chalet te installeren. Dit is vooral verstandig omdat er sloten op de waterputten worden geplaatst en je dus zelf niet meer de hoofdwatermeterput in kunt.

2

Onderzoek zwembadvloer

We merken dat er bezorgdheid is ontstaan over de vloer in het zwembad, aangezien er de afgelopen maanden enkele incidenten waren waarbij mensen zijn gevallen. We vinden het ontzettend vervelend dat er valpartijen zijn voorgevallen en willen dat iedereen optimaal kan genieten van de faciliteiten. In het begin van 2020 hebben we de vloer al eens volledig laten behandelen met een antisliplaag. Als reactie op de recente bezorgdheid hebben we de vloer laten inspecteren door een onafhankelijk bedrijf. De resultaten bevestigen wat we al vermoedden: de vloer voldoet ruimschoots aan de NEN-norm, zelfs meer dan vereist. Dus, wees voorzichtig, zet je voeten recht neer en vermijd rennen. Een zwembadvloer is in de basis nat en kan daardoor wat gladder zijn. Het is toegestaan om badslippers te dragen, maar alleen rondom het zwembad. Trek de badslippers pas aan in het zwembad en doe ze uit voordat je het zwembad verlaat, zo houden we het zwembad schoon. Er bestaan ook speciale antslipzwemsokken die je aanhoudt tijdens het zwemmen, ideaal!

Bekijk zwemsokken Download de app

Februari nadert

 • Ongeveer eens in de vier jaar telt februari 29 dagen en hebben we een schrikkeldag.
 • Een kalenderjaar heeft eigenlijk 365,2421875 dagen nodig, wat resulteert in de noodzaak van een extra dag om het kalenderjaar in overeenstemming te brengen met het astronomische jaar.
 • Wist je dat het woord “schrikkel” is afgeleid van het Middelnederlandse ‘scricken’, wat ‘met grote passen lopen’ of ‘springen’ betekent? Een schrikkeldag is als een sprong om het kalenderjaar gelijk te maken aan het astronomische jaar.
 • Er bestaat ook zoiets als een schrikkelseconde. Een schrikkelseconde is een seconde die aan de kalenderdatum/tijd toegevoegd wordt om het verschil in lengte tussen de gemiddelde zonnedag en de op de klok gebaseerde periode van precies 24 uur te corrigeren.

Tuintips voor februari

 • Plant, zolang het niet vriest, bomen en struiken. Een ruim plantgat, een royale portie bodemverbeteraar en een stevige steunpaal zijn de sleutels tot succes. Vergeet niet het eerste jaar, in droge periodes, overvloedig te begieten.
 • Hortensia's met bolvormige bloemen mag je nu lichtjes toppen. Knip elk jaar enkele oude takken tot op de grond af om de plant te verjongen. Pluimhortensia’s kunnen jaar na jaar helemaal tot op 10 cm van de grond worden afgeknipt.
 • Plant voorjaarsviolen in goede potgrond of tuinaarde. Geef ze af en toe water, neem de uitgebloeide bloempjes weg en... geniet! Ze zijn niet alleen mooi, maar ook sterk én bestand tegen een laat winterbuitje.
3

TV programmagids - Update

Het onderdeel voor de tv-programmagids heeft iets langer op zich laten wachten dan toegezegd door de leverancier. Op maandag 22 januari is het dan toch geplaatst en opgeleverd. Als je sindsdien nog niet op de camping bent geweest, bestaat de kans dat je de TV opnieuw moet inlezen. Hoewel veel nieuwere tv`s dit automatisch doen, moeten oudere modellen mogelijk handmatig worden ingesteld. Tijdens de test ontdekte onze leverancier een klein probleempje met sommige Samsung-modellen. Bij deze modellen moet je alle beeldverbeteringshulpjes in het Beeld Expert Menu uitzetten. Ze vergeleken een 65 inch LG met een 65 inch Samsung en merkten dat de Samsung behoorlijk onrustig was, wat leidde tot haperingen en schokkerig beeld. Dit deed zich voor bij beelden van KPN, CaiWay en Ziggo op sommige grotere Samsung-modellen. Als je dit ervaart, schakel dan handmatig de beeldverbeteringshulpen in het menu uit. Mocht je, nadat je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, toch nog te maken hebben met geluids- en beeldhaperingen, laat het ons vooral weten.

Lekker winters recept

Voorbereiden 5 min. | Bereiden 5 min. 

Warme chocolademelk met Butter scotch 
drank | 8 personen 

 • 1¼ l melk
 • 350 g pure kookchocolade, gesmolten 
 • 160 ml likeur met Butter scotch smaak  
 • Gemalen nootmuskaat, voor garnering  

Verwarm de melk in een steelpan, op middelhoog vuur, tot tegen de kook aan. Gebruik een elektrische melkopschuimer of melkklopper om de melk te laten schuimen. Verdeel de chocolade over 8 hittebestendige glazen en voeg aan elk 1 el van de likeur toe. Verdeel de opgeschuimde melk over de glazen en bestuif met nootmuskaat. 

Website afbeeeldingen 5

Zoveel leuke activiteiten

Nieuwjaarsborrel

Dank aan iedereen die aanwezig was op de nieuwjaarsborrel. Het was ondanks de wat lagere opkomst leuk en gezellig. Laten we samen een geweldig 2024 tegemoet gaan, vol nieuwe avonturen, vriendschappen, wellness, ontspanning en natuurlijk veel feestjes. Proost op een fantastisch vakantiejaar bij Flevo Natuur!

Nieuwjaarsduik

Traditioneel op 1 januari met Unox muts. 85 mutsen gingen on 12.00 uur de vijver in, gevolgd door weer opwarmen in de sauna en lekkere genieten in het zwembad en tot slot warme chocolademelk, glühwein of erwtensoep. Dankjewel Rob en Wil voor de goede voorbereiding en begeleiding!

Uitgaande slagboom kentekencamera

De uitgaande kentekencamera bij de slagboom vertoont momenteel soms wat problemen. Wellicht heb je al gemerkt dat deze niet direct opengaat en op het moment dat je achteruitrijdt deze alsnog opengaat. Je lampen even uitdoen wil soms ook wel helpen. Het is niet de oplossing, maar op dit moment werkt het. We zijn bezig met het zoeken naar een definitieve oplossing.

Klankschalen ritueel – 25 februari

Ervaar de heilzame klanken en trillingen van klankschalen. Helend en harmoniserend voor lichaam, geest en ziel. Ze helpen bij het verminderen van stress, brengen de geest tot rust en bevorderen diepe ontspanning en meditatie.

 • Groepssessie met maximaal 20 personen
 • Bijzondere trillingen en klanken
 • Brengt lichaam en geest in balans

Tijdstip: 10.00 uur

De sessie vindt plaats in de Kelo Sauna en is op basis van inschrijving. De inschrijving opent op de dag zelf in de app van Flevo Natuur.

Download de app

Sauna & Wellness in februari

 • 17 februari - Hyvää saunailtaa! - Finse Löyly Avond Lees meer
 • 24 februari - Opgietdag “Love and Relaxation” Lees meer
 • 25 februari – Klankschalen ritueel, Plonsuurtje en Kidsopgiet
Klankschalen bij naturistencamping Flevo Natuur

Goed Begin, Goed Gebaar

Inmiddels een jaarlijks terugkerend item. Ken jij een naturist die echt een midweek of weekendje weg kan gebruiken? Misschien redden ze het financieel niet of hebben ze een zware tijd achter de rug. Het kan iemand zijn uit je vrienden- of kennissenkring, een oudgast van Flevo Natuur of iemand die nog nooit bij Flevo Natuur is geweest. Stuur ons een e-mail met het onderwerp: 'Een Goed Begin, Een Mooi Gebaar' en vertel ons waarom deze persoon er volgens jou echt even tussenuit moet. Wij zullen iemand uit de e-mails kiezen, die in april of oktober een midweek of weekend bij ons mag verblijven. Wij hopen dat diegene lekker even kan genieten! Wanneer hij/zij een leuke tijd gehad hebben, mag de ervaring natuurlijk gedeeld worden.

Carnaval op Flevo Natuur

Op 17 februari wordt Flevo Natuur weer voor één dag omgedoopt tot ‘Ut Nude Gat’ voor een heerlijk carnavalsfeest. Traditiegetrouw zullen De Blootpiepers hun bierronde starten om 11 voor half 11, waarbij ze met muziek over de camping lopen om overal een biertje te komen drinken. Dit jaar hebben ze ook nog een verrassing in petto. Om 14.00 uur zal er een leuke verrassing plaatsvinden op het plein voor de supermarkt. Kom in groten getale en vier alvast carnaval met de Raad van Half 11. Vanaf 21.00 uur zal er in het restaurant een carnavalsfeest plaatsvinden. Grand Café ’t Centrum heeft dit jaar vanaf 22.00 uur ook een leuk optreden geregeld om het feest extra feestelijk te maken. Haal je verkleedkleding uit de kast en zet het bier maar vast koud; dit wordt weer een heerlijk feest. Alaaf!!

Save the date – Toekomstige activiteiten

 • 24 februari – 22.00 uur – Pubquiz
 • Zaterdag 1 juni – Blootgewoon Wellnessdag
 • Zaterdag 6 juli – Latin Day
 • Vrijdag 26 t/m zondag 28 juli – Natupop Festival
Carnaval

Nieuwe website

Hebben jullie onze nieuwe website al bekeken? Wij zijn supertrots op wat onze marketingcollega Manon heeft neergezet. Wist je dat er ook al veel evenementen voor 2024 op staan? Ontspanning én plezier bij Flevo Natuur! 🥳 Kinderen genieten van ons leuke animatieprogramma, terwijl volwassenen deelnemen aan gezellige horeca-activiteiten en speciale evenementen zoals de Blootgewoon Wellnessdag, Latin Day en natuurlijk het Natupop Festival! Bekijk alle evenementen van 2024.

Ontdek alle evenementen

Enquête resultaten

Onze marketingcollega Tessa duikt aan het einde van het jaar altijd in de enquêteresultaten van onze gasten. Er zijn in totaal 1.271 enquêtes ingevuld. Van de 15 onderwerpen scoort Flevo Natuur op maar liefst 11 onderdelen groen (goed)! Vooral de sauna’s, check-in en de zwembaden springen eruit. Er is altijd ruimte voor verbetering, dus we gaan er ook dit jaar weer voor! Tevens scoort Flevo een hoog aantal tevredenheidspunten, dus die steken we maar mooi in onze zak!

4

Liebe Gäste

Het kan voorgekomen zijn dat je in de afgelopen periode in de mail bij de nieuwsbrief werd aangeschreven werd met ‘Liebe’ in plaats van ‘Beste’. Dit was een fout in ons reserveringssysteem waar wij helaas niets aan konden doen. Inmiddels is deze fout opgelost door de reserveringspartij. Mochten jullie dit desondanks nog een keer voorbij zien komen, laat het ons dan vooral weten.

De leukste winterweetjes op een rij

Wist je bijvoorbeeld dat er ooit een temperatuur van -89,2 °C is gemeten? Op de Zuidpool gelukkig, no worries. We doen een kleine greep uit de wonderwereld van ijskoude cijfers en winterse weetjes.

De snelste skiër ooit

De Franse skiër Simon Billy heeft het wereldrecord te pakken. Hij skiede met 255,5 kilometer per uur van een berg af. Dat is bijna net zo hard als een racewagen rijdt tijdens de Formule 1!

Japan is het sneeuwrijkste land

Van alle bewoonde gebieden in de wereld heeft Japan by far de meeste sneeuwmeters. Het woord Japan betekent overigens ‘oorsprong van de zon’, best ironisch. De stad Aomori pakt de meeste sneeuw. Zijn wij in Nederland blij met een paar centimeter sneeuw per jaar, daar valt gemiddeld elke winter 7,9 meter sneeuw. Er is zelfs een toeristische bustoer door één van de meest besneeuwde gebieden in het land.

1908: het jaar van de skilift

Je leest het goed, ruim 115 jaar geleden bedacht de Duitser Robert Winterhalder de eerste skilift. Daarvóór klommen mensen de berg op, wat snel ging vervelen. Daar wilde Winterhalder iets aan doen, en hij ontwierp een sleeplift die werd aangedreven door een windmolen. Een groot succes: tot de dag van vandaag worden veel ideeën van de uitvinder gebruikt in skiliften. Bedankt Robert!

Je telefoonaccu gaat tot 40% sneller leeg als het vriest

Niet direct een nieuwe telefoon halen dus! De meeste accu’s zijn gemaakt voor temperaturen tussen de 0° C en 35° C, bij warmer of kouder weer doen ze het minder goed. Het helpt om je telefoon zelf warm te houden, bijvoorbeeld in de binnenzak van je jas. You’re welcome😉.

Website afbeeeldingen 7

Fietsen bij het zwembad

Indien je met de fiets naar het zwembad en/of de sauna komt, verzoeken wij vriendelijk om je fiets bij de ingang gelieve van het zwembad te plaatsen. Daar bevinden zich fietsenrekken, en we vragen je vriendelijk om de fietsen niet bij de sauna’s te stallen.

Dank je wel voor je medewerking.

Website Fotos
Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!