Maandelijkse nieuwsbrief

De eerste twee maanden van het nieuwe jaar zijn alweer bijna voorbij. En dat betekent dat de start van het kampeerseizoen steeds dichterbij komt! Wij hebben er heel veel zin en, naar we zo horen, jullie ook! Zullen we samen aftellen? Nog 22 nachtjes slapen.

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over: ✔︎ Het is bijna zover! ✔︎ Keuring propaanleidingen ✔︎ Ontdek onze horeca! ✔︎ De leukste activiteiten ✔︎ Uitbreiding opgietteam ✔︎ En meer...

Het is bijna zover!

Even wachten….. en ja, dan op 22 maart gaat het weer beginnen: de route naar ontspanning! Ook dit jaar houden we het inchecken buiten, afhankelijk van het weer natuurlijk, maar dat merk je snel genoeg. Wil je een extra sepkey? Haal die dan later in de week, graag na 22 maart. Heb je een andere auto? Stuur dan vóór 22 maart een e-mail naar info@flevonatuur.nl met het oude en nieuwe kenteken, zodat we deze in ons systeem kunnen aanpassen en jouw check-in soepel verloopt. Bij aankomst ontvangt iedereen editie 12 van PUUR magazine. Lees deze goed door, het is echt weer een supergaaf magazine. Zorg vooral dat je de Flevo Natuur app hebt waar je de openingstijden en andere handigheden vindt. Wij wensen onze kampeerders een geweldig kampeerseizoen toe met veel zon, evenementen, gezelligheid en plezier!

Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 16

Seizoensopening

Natuurlijk organiseren we op zaterdag 23 maart de seizoenopening. Je bent vanaf 20.00 uur van harte welkom voor een gezellige avond! Zet het alvast in je agenda. Tot 22:00 uur ontvang je van Flevo Natuur 2 consumptiemunten voor een drankje. Proost!

Free Wifi

Het wachtwoord voor de ‘Free Wifi’ voor op de kampeervelden blijft in 2024 ongewijzigd: flevonatuurwifi

Fietssticker 2024

De nieuwe fietsstickers kunnen vanaf de start van het kampeerseizoen, 22 maart, bij de receptie worden afgehaald. Deze sticker moet duidelijk zichtbaar op het achterspatbord van je fiets worden geplaatst. Als je achterspatbord voorzien is van deze 2024 fietssticker, kun je jouw fiets in de fietsenrekken op de grote parkeerplaats plaatsen en wordt deze niet door ons verwijderd.

Fietssticker

Milieustraat

Er wordt veel grof vuil bij de technische dienst neergezet. Dit is niet de bedoeling. Binnenkort worden hier camera’s geplaatst. Als je bij Flevo Natuur grof vuil wilt afvoeren, meld dit dan bij de receptie. Binnen enkele dagen komt Gert-Jan langs om te kijken wat je hebt en geeft hij aan wat de kosten zijn om dit door ons te laten afvoeren.

Storingsdienst

We hebben een storingsdienst die tot 22:00 uur ’s avonds bereikbaar is als je zonder stroom komt te zitten. Zij komen dan langs om de stroom er weer op te zetten. Als het na 22:00 uur is, bel je de volgende dag om 09:00 uur de receptie, zodat er iemand langs kan komen om de stroom weer aan te zetten. De storingsdienst is er alleen voor noodgevallen zoals een ambulance. Dus laat je bezoekers en/of leveranciers die moeten uitladen tot 09:00 uur wachten bij de slagboom en laat ze de storingsdienst niet lastigvallen. Zij hebben ook hun privacy. Begrijpelijk toch?

Wordt er iets bij jou bezorgd? Alleen bakwagens die niet langer zijn dan 7 meter mogen het park op. Houd daar rekening mee. Als een wagen groter is, kan het pakket eventueel op de parkeerplaats op een pallet worden neergezet. Onze buitendienst kan het dan voor € 10,- per rit naar de locatie brengen, maar het is niet gezegd dat dit dezelfde dag nog gebeurt. We doen ons best.

Water laten spoelen

We hebben het al vaker genoemd, maar hierbij nog even een herinnering voor als je straks weer na lange tijd op de camping komt. Het is belangrijk om het water goed te laten doorlopen.

Doorspoeltips:

 • Spoel eerst het toilet door.
 • Draai alle koud- en warmwaterkranen minstens 5 minuten open. Al het water moet worden ververst.
 • Laat het water stromen en voorkom dat het water vernevelt.
 • Houd de sproeikop van de douche onder water in een emmer of haal het sproeistuk van de kraan. Zo voorkom je dat je de waterdamp inademt.

Je hoeft het water natuurlijk niet weg te gooien! Je kunt het opvangen en gebruiken om je planten water te geven of je ramen te lappen.

2

Receptie gesloten

Op donderdag 7 maart sluit de receptie om 12:30 uur vanwege ons personeelsuitje.

Keuring propaanleidingen

De leidingen van onze propaangastank moeten worden gekeurd. Dit is een hele onderneming. We streven ernaar om de overlast tot een minimum te beperken. Echter, de levering van propaangas zal tijdelijk worden onderbroken, uiteraard voor de veiligheid van ons allemaal.

De planning is als volgt:

 • Dinsdag 5 maart 2024 worden alle gaskranen dichtgezet.
 • Er zal druk op de leidingen worden gezet om eventueel verlies (lekkage) te detecteren.
 • Alle kranen worden vervolgens weer geopend.

Het is dus van belang dat je naderhand je gasapparatuur controleert, zodat je geen vorstschade oploopt op het moment dat het gaat vriezen, mocht dat onverhoopt nog plaatsvinden.

De A-bungalows en Spreeuwenbungalows hebben hier al bericht over gehad, aangezien hier de gaskraan binnen zit. Ben jij een bungalow eigenaar en heb je aangegeven aanwezig te zijn? Kijk dan alsjeblieft nog even of je het in je agenda hebt gezet, dit is echt heel belangrijk voor ons en natuurlijk ook voor jullie.

Aanhanger lenen

Wist je dat je bij Flevo Natuur gratis een aanhanger kunt lenen? Je kunt bij Flevo Natuur een aanhanger lenen voor een dagdeel of een hele dag. We hebben 3 soorten aanhangers:

 • Open aanhanger 230 kg – toegestane max. totaalgewicht inclusief aanhanger 750 kg
 • Gesloten aanhanger 230 kg – toegestane max. totaalgewicht inclusief aanhanger 750 kg
 • Tandemasser massa 400 kg – toegestane max. totaalgewicht inclusief aanhanger 2500 kg – (kentekenbewijs meenemen)

Voorheen kon je gebruikmaken van 1 van de aanhangers door deze bij de receptie te reserveren. Vanaf 1 maart gaat dit veranderen en kan dit alleen nog online via de app van Flevo Natuur. Lekker snel en direct inzicht in de beschikbaarheid van de aanhangers!

 • Download de app
 • Ga naar de pagina Verhuur -> Aanhanger lenen
 • Kies de gewenste aanhanger, selecteer de huurperiode en vul alle gevraagde gegevens volledig in
 • Lees ook goed de voorwaarden door die horen bij het gebruik van de aanhanger
 • Onze aanhangers zijn 13-polig, is je auto hiervoor niet geschikt, dien je zelf zog te dragen voor een juiste verloopstekker

Let wel: Het parkeren en/of stallen van eigen aanhangers op de parkeerplaats is niet toegestaan. Daarom bieden we de bovenstaande mogelijkheid aan.

Internatuurdag – Zondag 24 maart

Op zondag 24 maart organiseert reisorganisatie Internatuur (reisorganisatie voor internationale naturistische recreatie) een Internatuurdag op Flevo Natuur, van 10.00-17.00 uur. Na aanmelding zal het voor klanten van Internatuur mogelijk zijn om deel te nemen aan de Internatuurdag. Internatuur zal deze dag in het restaurant drie presentaties geven over hun Europese vakantiebestemmingen, hun singlereizen, over hun cruises en over hun verre bestemmingen, waaronder ook rondreizen in Zuid-Afrika. Als gast van Flevo Natuur kun je zonder aanmelding aanwezig zijn bij de presentaties.

Ontdek onze horeca!

Bij Grand Café ’t Centrum draait alles om heerlijk eten, gezelligheid en ontspanning. Momenteel wordt er hard gewerkt om alles weer gereed te maken voor seizoen 2024. Om de verschillende horecalocaties optimaal te benutten en de openingstijden en evenementen duidelijk te kunnen communiceren, vinden er in 2024 een aantal veranderingen plaats!

Wat precies?

Openingstijden

Iedere horecalocatie heeft zijn eigen openingstijden. Vanaf de start van het seizoen zullen de openingstijden van elke locatie te vinden zijn in de app van Flevo Natuur. Zo ben je altijd op de hoogte!

Download de app
Naturistencamping Nederland restaurant 1

Werknemers van Flevo aan de slag

Ook in de winterperiode is er genoeg te doen voor onze werknemers, vooral met de werkzaamheden van het zwembad erbij. Hierbij wat beelden van werknemers aan de slag in het zwembad. Leuk toch? Monique, de partner van André, maakt een pan soep en er wordt dus ook gezellig samen geluncht. En wat is het zwembad opgeknapt, hè? Zie hier het resultaat, chapeau voor de harde werkers!

De leukste activiteiten

Ook worden er vanaf start kampeerseizoen weer volop activiteiten georganiseerd. Hier zijn een paar voorbeelden van de leuke activiteiten die je niet wilt missen!

Bekijk alle activiteiten in het animatieprogramma in de app www.flevonatuur.nl/app

Sportieve Work Out vanaf 24 maart om 09:15 uur

Ben jij klaar om in beweging te komen? Sluit je aan bij onze Sportieve Work Out! Of je nu van joggen houdt of liever met weerstandsbanden werkt, er is voor elk wat wils. Deze sessies, speciaal voor 45-plussers en geleid door Wil, vinden plaats in het zwembad.

 • Kosten € 1,50
 • Locatie: Zwembad
 • Wanneer: Iedere zondag
 • Tijd: 10.00 - 11.00 uur (t/m 17 maart)
 • Tijd: 09.15 – 10.15 uur (vanaf 24 maart)

Huttenbouwfeest 2024 🎉 🎉 🎉

Het huttenbouwfeest staat gepland voor 2 dagen op dinsdag 6 en woensdag 7 augustus. Geef het door aan jullie kinderen, zodat ze zich op tijd opgeven voor dit geweldige feest. Laten we samen twee dagen lang fantastische hutten bouwen. We hebben geluisterd naar jullie feedback en besloten om terug te gaan naar een tweedaags evenement vol avontuur en plezier. Dus haal je gereedschap tevoorschijn en bereid je voor op een onvergetelijk feest! En papa’s en mama’s, we hebben vrijwilligers nodig om de huttenbouw in de gaten te houden. Vraag alvast een snipperdag aan bij je werkgever 😊.

Met enthousiaste groeten,

De huttenbouw organisatie

Nieuws uit de (Flevo) natuur

De bosuil, Oehoe

Horen jullie ’s avonds als je laat buiten bent ook wel het geluid van de bosuil? Dat kan goed kloppen, hij laat zich op die momenten ook geregeld zien. Ze hebben een vroeg liefdesnet, waar sommige dieren in winterslaap gaan, is voor andere hartje winter het voorjaar eigenlijk al begonnen. De bosuil (Strix aluco) is vaak in december al op zoek naar een partner om een nestje mee te bouwen en al in februari te kunnen broeden. Je hoort dan in de schemering zijn 'oehoe' weerklinken in het bos. Zijn roep heeft ook tot doel om andere mannetjes duidelijk maken dat dit zijn territorium is. Aan de bosrand zie je hem in de avond geregeld overvliegen.

Lentegroet

Het lenteklokje, Leucojum vernum, opent vaak al in februari zijn witte bloempjes. Ze bloeien gewoonlijk twee weken later dan het sneeuwklokje, Galanthus, waar ze veel van weg hebben. De bloemen onderscheiden zich echter van het sneeuwklokje door hun bredere bloemblaadjes en de karakteristieke groene vlek op de punt van ieder afzonderlijk bloemblad. Leuk weetje!

Bolcatalpa in vorm

Er staan meerdere van deze mooie boompjes op het park. Wil je dat je Bolcatalpa ook werkelijk een bol blijft, dan moet je hem jaarlijks snoeien. Doe dit op een vorstvrije dag aan het eind van de winter, in februari of begin maart. Knip daarbij alle takken van het voorgaande jaar tot op ongeveer 5 cm terug, ongeveer zoals bij een knotwilg. De boom zal dan vanaf daar weer mooi uitlopen.

Uitbreiding opgietteam

Het opgietteam wordt groter! Na een jaar vol succes hebben we besloten om het team uit te breiden. In juni vorig jaar is onze prachtige Kelo sauna geopend en het opgietteam heeft onze gasten het afgelopen jaar enorm verwend met heel veel opgietingen en andere wellnessactiviteiten. Meer en meer gasten komen genieten van de opgietingen tijdens de reguliere tijden in het weekend, spontaan doordeweeks en tijdens één van de 20+ jaarlijkse opgietdagen. Met dit enorme succes is ook de behoefte gegroeid om het opgietteam uit te breiden. Hier is al vaker binnen het opgietteam over gesproken en na overleg met de camping is besloten om het opgietteam met maar liefst vier personen uit te breiden.

Natuurlijk zijn er nog meer fanatieke opgieters op de camping, vaste gasten die ook kunnen en willen wapperen en die we graag een plekje in het opgietteam hadden willen geven. Helaas is er alleen niet genoeg plek voor iedereen!

Wij heten André, Arnoud, Harry en Jan van harte welkom in het Flevo Natuur opgietteam! Daarnaast heten wij Raoul (14) van harte welkom als aspirant jeugdlid van het opgietteam. Raoul zal van tijd tot tijd een opgieting verzorgen, waaronder ook de Kidspgieting, onder begeleiding van één van de vaste opgieters.

Uitbreiding opgiettijden & klankschaalbaden

Vanaf maart komt er een vaste opgiettijd bij: iedere zondagavond om 20:00 is er een reguliere opgieting bestaande uit twee rondes. Dat betekent dat in het weekend op de volgende tijden standaard opgegoten wordt:

 • Vrijdag: 20:00 uur
 • Zaterdag: 12:00, 15:00 en 20:00 uur
 • Zondag: 12:00, 15:00 en 20:00 uur

Daarnaast komt er standaard een klankschaalbad bij: iedere 2e en 4e zondag van de maand is er een klankschaalbad om 10:00 in de Kelo sauna. Voor een klankschaalbad kun je vanaf de vrijdag ervoor in de app van Flevo Natuur reserveren (maximaal 20 personen).

Download de app
IMG 4423
Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?