Naaktstranden en Naturistenstranden in Nederland

Vergeet die natte bikini's, badpakken en zwembroeken en ervaar het ultieme genot van een naaktstrand! Heerlijk genieten aan het water en van de zon die je hele lichaam opwarmt. Geen doorweekte zwemkleding die vaak koud aanvoelen en lang duren om op te drogen. Naast een bezoek aan de sauna is een bezoek aan een naaktstrand vaak een van de eerste ervaringen met het naturisme. Hier ontdek je hoe lekker en vrij het voelt om je te ontdoen van kleding en badkleding. Hoe fantastisch is het om naakt te zwemmen en daarna de warmte van de zon op je blote lichaam te voelen. Je maakt hierdoor ook nog vitamine D aan voor meer energie en dat zorgt weer voor een goede weerstand! Zorg er natuurlijk wel voor dat je niet te lang onbeschermd in de zon ligt.

Geniet langer van je bezoek aan een naaktstrand en ontdek hoe lekker het is om 's morgens bloot uit je tent of chalet te stappen! Direct genieten van de natuur en ontspannen in een van de sauna's of zwembaden bij Naturistencamping Flevo-Natuur. Heerlijk naakt zwemmen om vervolgens op te drogen in de zon terwijl je wandelt naar je tent, caravan of chalet. Dat is naturisme!

Boek je vakantie bij Naturistencamping Flevo-Natuur voor de ultieme naturistische ervaring.

Boek je vakantie

Naaktstrand in de Omgeving van Naturistencamping Flevo-Natuur

Er zijn verschillende naaktstranden te vinden in de omgeving van Naturistencamping Flevo-Natuur. Wie aan een naaktstrand denkt, verwacht dat de strandjes altijd alleen bij zee zijn, maar niets is minder waar. Er zijn veel kleine naaktstrandjes waar je heerlijk naakt kunt genieten van de natuur, het water en hopelijk het lekkere zonnetje.

Enkele naaktstranden op 2 km tot maximaal 35 km afstand van Naturistencamping Flevo-Natuur zijn:

  • Naaktstrand op het eiland van Flevo-Natuur in Zeewolde
  • Naaktstrand Laakse Strand in Zeewolde
  • Naaktstrand Larserbos in Lelystad (gedoogd)
  • Naaktstrand Almeerderstrand in Almere
  • Naaktstrand / ligweide Maarsseveens Plassen in Maarssen (gedoogd)
  • Naaktstrand Ellerstrand in Dronten
  • Naaktstrand Wageningse Uiterwaarden in Wageningen (gedoogd)

Ontdek alle naakstranden in Nederland via het BlootKompas! onderdeel van de NFN.

Naturistencamping Nederland Flevo Natuur Naturisme 6

Waarom Naaktstranden en Naturistenstranden?

Naaktstranden en naturistenstranden creëren een heerlijke plek aan het water waar je helemaal jezelf mag zijn. Het ontdoen van (bad)kleding zorgt ervoor dat iedereen gelijk is. Het minimaliseert de verschillen tussen mensen, wat het gemakkelijker maakt om toenadering te zoeken tot anderen. Daarnaast geeft het gevoel van het water en de zon op je blote lijf een heerlijk bevrijdend gevoel. En dat noemen we ook wel naturisme. Het is meer dan alleen naakt genieten, het is een levensstijl die draait om zelfacceptatie, respect voor anderen en een diepe verbondenheid met de natuur. Het biedt de ultieme vrijheid om jezelf te zijn en te genieten van de prachtige omgeving zonder oordeel van anderen.

Naaktstrand bij Naturistencamping Flevo-Natuur

Geniet je ook zo van een sauna of een naaktstrand? Bij Naturistencamping Flevo-Natuur geniet je van beide! Lekker zonnen op ons naaktstrandje op het eiland aan de vijver, op de prachtige ligweide of op een ligbed bij het zwembad. En heerlijk ontspannen in de in de verschillende sauna's (regelmatig opgietingen) en een binnen- en buitenzwembad. Geniet van een dagje wellness, weekend of langer van alle vrijheid om je te ontdoen van alle kleding en badkleding.

Boek je vakantie
Naturistencamping Nederland 2
Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?