Veelgestelde vragen

Regel het eenvoudig zelf en krijg direct antwoord op je vraag.

Aankomst en verblijf

Wat zijn de aankomst- en vertrektijden?


Kampeerplaats
Op de dag van aankomst kun je vanaf 13.00 uur je kampeerplaats op. Indien je eerder aankomt kun je al wel gebruik maken van de faciliteiten van het park. Op de dag van je vertrek dien je de kampeerplaats voor 12.00 uur vrij te maken.

Accommodatie
Op de dag van aankomst kun je vanaf 15.00 uur in je accommodatie terecht. Op de dag van vertrek dien je voor 10.00 uur de accommodatie te verlaten.

Wat zijn de openingstijden van de receptie?

Bekijk hier de openingstijden

Hoe kan ik inchecken buiten de openingstijden van de receptie?

Het is geen probleem wanneer je na sluitingstijd van de receptie aankomt. Neem vooraf contact met ons op, zodat we het één en ander met je kunnen afstemmen over je aankomst.

Ik wil contact opnemen

Kan ik met de auto het park op- en afrijden wanneer ik wil?

Wij zijn een autoluw terrein. Alleen laden en lossen is toegestaan tussen 07:00 en 23:00 uur. Na het laden/lossen zet je je auto op de algemene parkeerplaats net buiten het park.

Mag ik bezoek ontvangen?

Ja, gezellig! Vergeet niet vooraf je bezoek aan te melden bij de receptie er kunnen namelijk kosten aan verbonden zitten.

Mag ik logés ontvangen?

Blijven slapen mag ook, je betaalt dan € 10,50* logé tarief per persoon per nacht en daarnaast de toeristenbelasting á € 1,30* p.p.p.n. Wanneer je gast blijft slapen in een accommodatie is ook het huren van bedlinnen van € 10,00* p.p. verplicht.

*Tarief 2024

Parkeren bezoekers en logés

Nadat je je bezoekers en/of logées hebt aangemeld bij de receptie kunnen deze de auto op de centrale parkeerplaats voor het hek parkeren.

Is er bij parkeermogelijkheid bij de vakantieverblijven en kampeerplaatsen?

Wij zijn een autoluw terrein. Na plaatsing van de caravan of tent dien je de auto op het algemene parkeerterrein te plaatsen. Het is niet toegestaan om op het park met motorvoertuigen te rijden, anders dan voor de aan- en afvoer van caravans of kampeergoederen gedurende een half uur ná aankomst en een half uur vóór vertrek en het in- en uitladen van boodschappen etc.

Hebben jullie een oplaadpunt om mijn elektrische auto op te laden?

Naturistencamping Flevo Natuur is voorzien van een Ecotap® laadpunt voor alle merken elektrische plug-in-hybride voertuigen. Het laadpunt vind op de centrale parkeerplaats, aan de linkerkant van het hek.

Mag ik barbecueën tijdens mijn verblijf?

Ja, je mag altijd op gas en elektra barbecueën buiten bij je eigen vakantieverblijf. Barbecueën op kolen wordt tijdens lange droogte soms afgeraden door de brandweer. Dan geldt er een code rood en mag je alleen op gas/elektra barbecueën. 

Kan ik Flevo Natuur ook een dagje bezoeken?

Zeker weten! Wanneer je lid bent van de NFN, Athena of een andere vereniging die aangesloten is bij de NFN, ben je van harte welkom om te komen genieten van een dagje wellness. Je betaalt hiervoor dagentree en het is mogelijk een dagje wellness om vooraf te reserveren. Bij aankomst dien je een geldige NFN-pas of ander aantoonbaar lidmaatschap te laten zien

Ontdek meer

Wijzigen en annuleren

Kan ik mijn reservering nog wijzigen na het reserveren?

Ja, kleine wijzigingen* kun je altijd aan ons doorgeven en wij passen het kosteloos voor je aan.
 
Voor overige wijzigingen en de (eventuele) mogelijkheden kan je contact met ons opnemen.
 
*kleine wijzigingen: aantal personen en bijgeboekte extra’s

Kan ik de datum van mijn verblijf nog wijzigen na het reserveren?

Voor het bekijken van de (eventuele) mogelijkheden voor jouw reservering kan je per mail of telefonisch contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Hoe wijzig ik mijn reisgezelschap in "Mijn Flevo Natuur"?

Het is niet mogelijk om zelf je reisgezelschap te wijzigen, je kan hier voor contact opnemen met Flevo Natuur.

Neem contact op

Reserveren en betalen

Is het mogelijk om een optie te nemen op een vakantieverblijf?

Nee, het is niet mogelijk om een kampeerplaats of accommodatie in optie te zetten

Krijg ik een bevestiging van de betaling van mijn reservering?

Ja, wanneer je via IDEAL een betaling doet, ontvang je van IDEAL een bevestiging. Wanneer je zelf een betaling voldoet via een bankoverschrijving, ontvang je geen bevestiging. Op www.mijnflevonatuur.nl kan je de betaling terug vinden, zodra wij deze hebben verwerkt.

Ga naar mijn "flevo-natuur"

Wanneer moet ik betalen?

Als je reserveert, betaal je binnen 2 weken een aanbetaling van 50% van het totale factuurbedrag. Het restantbedrag moet uiterlijk 4 weken voor aankomst zijn voldaan. Boek je binnen 4 weken voor aankomst, dan dien je het volledige bedrag direct te voldoen. Reserveer je last minute, dan is een iDEAL betaling heel snel bij ons binnen en kun je dus ook makkelijk vooraf betalen. Dan kan bij aankomst de vakantie direct beginnen!

Waar vind ik een overzicht van wat ik nog moet betalen?

Je vindt een overzicht van al je betaalde en nog te betalen bedragen op www.mijnflevonatuur.nl. Het is direct mogelijk om hier je reservering te betalen via iDEAL.

Ga naar "Mijn Flevo-natuur"

Wat gebeurt er als ik niet op tijd betaal?

Wanneer je niet op tijd betaalt, ontvang je van ons een betalingsherinnering. Mocht de betaling uitblijven, dan wordt je reservering geannuleerd volgens de Recron voorwaarden.

Is het mogelijk om mijn reservering bij aankomst te betalen?

Reserveringen dienen vooraf te worden voldaan. Je betaalt 50% binnen 2 weken na reservering en het restant dient uiterlijk 4 weken voor aankomst te zijn voldaan. Reserveer je last minute? Dan is een iDEAL betaling heel snel bij ons binnen dus kun je ook makkelijk vooraf betalen. Dan kan bij aankomst echt de vakantie beginnen!

Kan ik een uitgestelde betaling aanvragen of in termijnen betalen?

Betalen in termijnen is alleen mogelijk bij een heel seizoenarrangement. Voor alle reserveringen geldt dat je 50% binnen 14 dagen na reservering dient te voldoen en 50% uiterlijk 4 weken voor aankomst.

Seizoenplaats betalen in termijnen
De betaling voor een seizoenplaats wordt verdeeld in drie gelijke termijn, die betaald moeten zijn voor 1 februari, voor 1 april en voor 1 juni. Wanneer je een heel seizoen geboekt hebt en het volledige bedrag in één keer aan ons voldoet voor 1 januari van het jaar van aankomst, dan ontvang je nog eens € 35,- korting.

Naar welk rekeningnummer moet ik mijn betaling overmaken en moet ik daar nog iets bij vermelden?

Als je via www.mijnflevonatuur.nl betaalt, dan kan dit makkelijk via iDEAL en heb je geen IBAN van Naturistencamping Flevo Natuur nodig. Betaal je liever via een bankoverschrijving dan vind je hier onze gegevens.
 
Bankgegevens Naturistencamping Flevo Natuur

 • IBAN: NL 09 RABO 0393 8585 96
 • BIC: RABONL2U
 • Vermeld bij je betaling altijd je reserverings- of factuurnummer

App (Mijn) Flevo Natuur

Heb ik een account nodig van de App (Mijn) Flevo Natuur?

Je hebt geen account nodig van de App Mijn Flevo Natuur, maar het is wel heel handig. Je kunt hier namelijk je reservering inzien en betalen, maar ook je gegevens aanpassen zoals bijvoorbeeld je kenteken invullen voor aankomst.

Wat is de App (Mijn) Flevo Natuur?

De App (Mijn) Flevo Natuur is een persoonlijke omgeving waar je makkelijk je reservering kan bekijken en betalen. Daarnaast is het mogelijk om je gegevens te wijzigen en aan te vullen.

Ook kun je hier de actuele openingstijden van alle faciliteiten bekijken. Reserveren van massages of opgietingen, het animatieprogramma bekijken en je vindt er leuke tips voor activiteiten in de omgeving.

Je kunt de App (Mijn) Flevo Natuur ook als app op je telefoon downloaden en op die manier nog makkelijker de mogelijkheden gebruiken.

Inloggen in de App (Mijn) Flevo Natuur lukt niet, wat nu?

Je kunt alleen inloggen met het e-mailadres waarmee je hebt geboekt. Soms helpt het als je je wachtwoord opnieuw instelt. Dit kun je doen door op “Wachtwoord vergeten?” te klikken. Vul je e-mailadres in en je ontvangt een e-mail met je wachtwoord. Na het inloggen is het direct mogelijk om een eigen wachtwoord aan te maken.

Help dit niet? Neem dan contact met ons via telefoonnummer 036-522 88 80, zij lossen het graag voor je op.

Hoe vraag ik een account voor de App (Mijn) Flevo Natuur aan?

Heb jij een reservering bij Flevo Natuur en heb je nog geen inloggegevens? Ga naar de App (Mijn) Flevo Natuur en naar “Nog geen account?”. Vul hier het e-mailadres in waarop je de reservering hebt gemaakt. Je ontvangt dan binnen enkele minuten een e-mail met je wachtwoord. Na het inloggen is het direct mogelijk om een eigen wachtwoord aan te maken.

Het is alleen mogelijk een account voor App (Mijn) Flevo Natuur aanmaken, als je een vakantie bij ons hebt geboekt.

Honden

Is mijn hond of kat welkom bij Naturistencamping Flevo Natuur?

Jouw huisdier(en) is/zijn van harte welkom bij Naturistencamping Flevo Natuur. Je betaalt hiervoor een toeslag per hond per nacht met een maximum van 14 nachten per hond per reservering. Geef bij het zoeken naar je vakantie in de reisgezelschap aan dat er een huisdier mee gaat en je ziet alle kampeerplaatsen en accommodaties waarbij dat mogelijk is.

Faciliteiten

Welke faciliteiten biedt Naturistencamping Flevo Natuur?

Naturistencamping Flevo Natuur beschikt over verschillende faciliteiten zoals zwembaden, sauna’s, een multisportveld op het eiland en Grand Café Het Centrum.

Een overzicht van al onze faciliteiten vind je hier

Wat zijn de openingstijden?

Bekijk hier de openingstijden!

Mogen wij van de faciliteiten gebruik maken als wij eerder aankomen?

Ja, je kan alvast lekker genieten!

Bekijk hier onze faciliteiten

Mag ik gebruik maken van de faciliteiten zonder dat ik overnacht?

Wanneer je lid bent van de NFN, Athena of andere vereniging die aangesloten is bij de NFN, ben je, tegen betaling van de dagentree, ook welkom als daggast. Je dient bij aankomst een geldige NFN pas of ander aantoonbaar lidmaatschap te laten zien.

Lees meer

Zijn de zwembaden en sauna’s voor iedereen vrij toegankelijk?

Wanneer je te gast bent op Naturistencamping Flevo Natuur of een dagbezoekkaartje hebt gekocht, kan je vrij gebruik maken van de sauna’s en zwembaden.

Kan ik wifi ontvangen bij Naturistencamping Flevo Natuur?

In alle accommodaties ontvang je gratis internet, de inloggegevens vind je op de informatieflyer in de accommodatie.
Naturistencamping Flevo Natuur biedt gratis wifi internet aan op de meeste kampeerplaatsen. De snelheid van dit gratis internet is niet super snel, maar voldoende om je e-mail te lezen, te whatsappen en te surfen. 
 
Het gebruik van de wifi bij Naturistencamping Flevo Natuur is gratis en bedoeld voor recreatief gebruik. Wil je op je kampeerplaats sneller filmpjes streamen, downloaden en grotere bestanden downloaden, dan is het mogelijk tegen betaling je internet te upgraden naar Premium wifi! 

Bekijk hier de tarieven

Welke speciale voorzieningen zijn er aanwezig voor kinderen?

Voor kinderen hebben wij o.a. een peuterbadje, het grote binnen- en buitenbad, airtrampoline, speeltoestellen op diverse kampeervelden en een multisportveld op het eiland. Ook worden er voor jong & oud tijdens de schoolvakanties leuke activiteiten georganiseerd!

Bekijk het animatieprogramma

Worden er activiteiten georganiseerd?

Op Naturistencamping Flevo Natuur is een enthousiast recreatieteam aanwezig gedurende de schoolvakanties. Het recreatieteam zorgt voor een gevarieerd activiteitenprogramma voor jong en oud. Zo zijn er onder andere voetbal- en volleybaltoernooien, film-, spelletjes- of crea-avonden, puzzeltochten, braderieën en nog véél meer.......Ook voor de kleintjes is er voldoende te doen, zoals; plakken, knippen, knutselen en zo af en toe een leuke film.

Kamperen

Hoe laat kan ik inchecken?

Je kunt inchecken vanaf 13.00 uur. Mocht je eerder zijn mag je wel gebruik maken van de faciliteiten tot je kampeerplaats beschikbaar is.

Hoe laat kan ik uitchecken?

Kampeerplaats met privé sanitair
Je kunt uitchecken tot 10.00 uur. Lever bij vertrek de toegangssleutel en de sleutel van je privé sanitair in en je ontvangt van ons de borg retour. Houd je pinpas bij de hand voor retour pinnen.
 
Kampeerplaats
Je kunt uitchecken tot 12.00 uur. Indien je toegangssleutel bij aankomst hebt ontvangen, lever je deze in bij de receptie. Je borg ontvang je dan weer retour, houd je pinpas bij de hand voor retour pinnen.

Kan ik dagelijks aankomen op de camping?

Het is mogelijk om dagelijks aan te komen op een kampeerplaats (op basis van beschikbaarheid)
Een kampeerplaats kun je vanaf 13.00 uur betrekken en op de vertrekdag* dien je de plaats voor 12.00 uur vrijgemaakt te hebben.
*uitgezonderd arrangementen met een vast aankomst- en vertrekdag/ - tijd

Kan ik internet ontvangen op mijn kampeerplaats?

Tijdens je vakantie wil je af en toe even surfen op het internet, om je mail te checken of om een leuk uitstapje in de omgeving op te zoeken. Naturistencamping Flevo Natuur biedt gratis wifi aan op de meeste kampeerplaatsen. De snelheid van dit gratis internet is niet super snel, maar voldoende om je e-mail te lezen, te whatsappen en te surfen. 
 
Het gebruik van de wifi bij Naturistencamping Flevo Natuur is gratis en bedoeld voor recreatief gebruik. Wil je op je kampeerplaats sneller filmpjes streamen, downloaden en grotere bestanden downloaden dan is het mogelijk tegen betaling je internet te upgraden naar premium wifi! 

Bekijk hier de tarieven

Hoe groot zijn de kampeerplaatsen?

Onze kampeerplaatsen hebben een gemiddelde afmeting van 120 vierkante meter.
m.u.v. de kampeerplaatsen langs de Vijver, de tentplaatsen en kampeerplaatsen zonder elektra

Hoeveel slaaptentjes mogen er op een kampeerplaats?

Op een kampeerplaats kan je één hoofdkampeermiddel neerzetten (caravan, camper, familietent of vouwwagen) en maximaal 2 bijzettentjes van 6 vierkante meter per tentje.

Kan ik bij Naturistencamping Flevo Natuur reserveren met mijn ACSI- of CKE-kaart?

Nee, je kan bij ons geen reservering maken met je ACSI- of CKE actie kaart.

Wat is bij de huur van een kampeerplaats inbegrepen en wat niet?

Bij de huur van de kampeerplaats is inbegrepen:

 • Elektriciteit (m.u.v. enkele langdurige arrangementen)
 • Toegang tot de zwembaden en sauna’s
 • Aan- en afvoer van water (comfort kampeerplaatsen)
 • Digitale kabel tv aansluiting (comfort kampeerplaatsen)
 • 2 bijzettentjes
 • Douches en warm water
 • BTW

Wat is niet inbegrepen bij de huur van een kampeerplaats?

 • Toeristenbelasting
 • Borg toegangssleutel

 Optionele bijkomende kosten

 • Voorkeurskampeerplaats
 • Annuleringsverzekering
 • Honden toeslag € 5,25 per hond per nacht
 • Huur DVB-T receiver + HDMI kabel voor digitale kabeltelevisie € 10,00 per week + € 50,- borg
Moet ik een minimum aantal nachten verblijven?

Bij Naturistenpark Flevo-Natuur kan je al vanaf 1 nacht komen kamperen. Tijdens speciale periodes, zoals Hemelvaart en Pinksteren kan je alleen het daarvoor bestemde arrangement reserveren.

Welke apparaten kan ik gebruiken op een kampeerplaats?

Op de kampeerplaatsen heb je de beschikking over 10 ampère stroom (max. 2200 Watt). Om je een idee te geven van het verbruik van de keukenapparatuur*:

 • Friteuse 850 Watt
 • Magnetron 750 Watt
 • Combimagnetron 1700 Watt
 • Koffiezetapparaat 900 Watt
 • Senseo apparaat 1000 Watt
 • Waterkoker 1725 Watt
 • Tosti ijzer 1000 Watt
 • Mixer 1660 Watt

 
*dit is het gemiddelde verbruik en kan per apparaat variëren

Is het sanitairgebouw geschikt voor mindervaliden?

Het sanitairgebouw 'Rups' heeft een mindervalidenruimte. Om van de mindervaliden ruimte gebruik te kunnen maken, dien je de toegangssleutel bij de receptie te laten activeren. 

Wat houdt borg toegangssleutel in?

Voor de sanitairgebouwen bij Naturistencamping Flevo Natuur heb je een toegangssleutel nodig. De sleutel gebruik je als je warm water wilt gebruiken in de douche of de afwasbakken. Ook heb je de sleutel nodig om het hek van de parkeerplaats te openen en de uitgangen op de camping.
Je betaalt voor de toegangssleutel een borg van €20,00 welke je bij inlevering weer retour ontvangt. Wij vragen een borg, omdat we deze sleutels graag weer terugkrijgen en weer kunnen gebruiken voor nieuwe gasten. 

Over wat voor soort kampeerplaatsen beschikt Naturistencamping Flevo Natuur?

De camping beschikt over de volgende kampeerplaatsen:

 • Kampeerplaats voor tent zonder elektra
 • Kampeerplaats voor tent met 10 ampère
 • Comfort camperplaats
 • Comfort camperplaats
 • Comfort camperplaats met privé sanitair
 • Comfort kampeerplaats
 • Comfort kampeerplaats
 • Comfort kampeerplaats met privé sanitair

Bekijk hier alle kampeerplaatsen

Mag je barbecueën op je kampeerplaats?

Ja, je mag altijd op gas en elektra barbecueën buiten bij je eigen vakantieverblijf. Barbecueën op kolen wordt tijdens lange droogte soms afgeraden door de brandweer. Dan geldt er een 'code rood' en mag je alleen op gas/elektra barbecueën. 

Moet ik het privé-sanitair schoon achterlaten bij vertrek?

Om ervoor te zorgen dat iedereen een schoon en fris sanitair unit heeft, willen we je vragen om zelf het sanitairunit schoon te houden. Zowel tijdens je verblijf als bij vertrek. Zo kunnen de volgende gasten ook direct genieten van een hygiënisch toilet en douche.

Mag de auto bij de kampeerplaats worden geparkeerd?

Wij zijn een autoluw terrein. Na het uit- of inladen van je bagage of boodschappen dien je de auto op het algemene parkeerterrein te plaatsen.

Tot welke grootte campers of caravans zijn er toegestaan?

Alle campers zijn bij ons welkom op de camperplaatsen. Heb je een camper langer dan 8 meter en wil je op een kampeerplaatsen overnachten neem dan contact op met de receptie om te kijken welke kampeerplaats je het beste kunt kiezen.

Accommodaties

Hoe laat kan ik inchecken?

Je kunt inchecken vanaf 15.00 uur. Mocht je eerder zijn, mag je wel gebruik maken van de faciliteiten tot je accommodatie beschikbaar is.

Hoe laat kan ik uitchecken?

Je kunt uitchecken tot 10.00 uur, de toegangssleutel lever je in bij de receptie. Neem bij vertrek je pinpas mee, dan kunnen wij de borg retourpinnen.

Kan ik dagelijks aankomen bij Naturistencamping Flevo Natuur?

Op aanvraag is het mogelijk om dagelijks aan te komen o.b.v. beschikbaarheid. De standaard aankomst- en vertrekdagen zijn op maandag* en vrijdag. Wanneer een feestdag op een maandag of vrijdag valt zal de aankomst- en/of vertrekdag veranderen.

 *Tijdens de zomervakantie zijn de aankomst- en vertrekdagen alleen op vrijdag

Is het mogelijk om mijn eigen bedlinnen mee te nemen?

Nee, het is niet mogelijk om eigen bedlinnen mee te nemen. Bedlinnen is om hygiënische redenen een verplichte afname. In alle accommodaties zijn dekbedden en kussens aanwezig.
 
Handdoeken mag je zelf meenemen, maar het is ook mogelijk om deze bij te boeken bij het reserveren.

Is er een keukenpakket aanwezig in de accommodatie?

Ja, in je accommodatie vind je een keukendoekenpakket.

Daarnaast ligt er ook een servicepakketje voor je klaar. Het servicepakketje bestaat uit 2 schoonmaakdoekjes, een schuurspons, toiletrol, zakje afwasmiddel, doosje lucifers, vuilniszak en een afwasborstel.

Is de eindschoonmaak inbegrepen bij de prijs?

Ja, de eindschoonmaak is inbegrepen. Natuurlijk laat je de accommodatie netjes achter wanneer je vertrekt.

Welke tv zenders kan ik ontvangen?

Je kunt bij de receptie een formulier opvragen van alle TV- en radio zenders. Dit is wel onder voorbehoud van wijzigingen van onze zenderprovider.

Kan ik gebruik maken van internet in de accommodatie?

Ja, dat is mogelijk. Al onze accommodaties beschikken over een eigen modem waar je gratis wifi van kan gebruiken.

Waar kan ik de plattegrond vinden?

Bekijk hier de plattegrond

Kan ik kindermeubilair bij boeken?

Nee, het is niet mogelijk om kindermeubilair bij te boeken.

Welke (keuken)inventaris is er aanwezig in een accommodatie?

Dit verschilt per accommodatie. Voor alle informatie over onze accommodaties verwijzen we je graag door.

Bekijk hier alle accommodaties

Zijn alle accommodaties rookvrij?

Ja, alle accommodaties zijn rookvrij.

Mag de auto bij de accommodatie worden geparkeerd?

Wij zijn een autoluw terrein. Na het uit- of inladen van je bagage of boodschappen dien je de auto op het algemene parkeerterrein te plaatsen.

Alleen de A-bungalows en Ooievaars hebben een eigen parkeerplaats direct naast of dicht bij de accommodatie.

Wat is bij de huur van een accommodatie inbegrepen?

Bij de huur van jouw accommodatie is inbegrepen: 

 • Elektriciteit, gas en water
 • schoonmaakkosten
 • BTW

 
Wat is niet inbegrepen bij de huur van een accommodatie?
Verplichte bijkomende kosten

 • Bedlinnen € 9,50 per persoon
 • Toeristenbelasting € 1,26 per persoon per nacht (A-bungalows € 3,15 per persoon per nacht)

Optionele bijkomende kosten

 • Voorkeursboeking bungalow € 20,50 per boeking
 • Badlinnen € 4,50 per pakket (1 badlaken en 2 handdoeken)
 • Hondentoeslag € 5,25 per nacht per hond (in een aantal accommodaties toegestaan)
 • Annuleringsverzekering
Van wanneer tot wanneer loopt een weekend-, midweek- en weekverblijf?

Weekendverblijf
Een weekend begint vrijdag 15.00 uur en eindigt maandag 10.00 uur (3 nachten)
 
Midweekverblijf
Een midweek begint maandag 15.00 uur en eindigt vrijdag 10.00 uur (4 nachten)
 
Weekverblijf
Een week loopt van vrijdag 15.00 uur tot vrijdag 10.00 uur of van maandag 15.00 uur tot maandag 10.00 uur (7 nachten)

Wat zijn de extra kosten voor het meebrengen van een hond?

Als je komt kamperen of als je verblijft in een accommodatie, dan betaal je per huisdier per nacht € 5,25 met een maximum van 14 nachten per hond per reservering.

Hoe laat mag ik inchecken?

Op de dag van aankomst kun je vanaf 15.00 uur in je accommodatie terecht. Op de dag van vertrek dien je voor 10.00 uur de accommodatie te verlaten.

Zijn bedlinnen, handdoeken en keukendoeken inbegrepen?

Bedlinnen zijn inbegrepen

Voor bedlinnen betaal je een extra bedrag per persoon bovenop de huur van de accommodatie, dit neem je standaard bij ons af. Bedlinnen kun je niet annuleren. Het bedlinnenpakket bestaat uit een overtrek voor de dekbedden, kussens en het matras.

Handdoeken zijn optioneel

Handdoeken zijn niet standaard inbegrepen bij je boeking, maar dit kun je wel toevoegen aan je boeking onder extra's. Per besteld handdoekenpakket ontvang je 1 badlaken en 1 handdoek. Als je dus 1 pakket toevoegt, ontvang je 2 handdoeken.

Keukendoeken zijn inbegrepen

Naast 1 keukendoek en 1 theedoek ontvang je ook een serviceset. Onze serviceset bestaat uit een afwasborstel, afwasmiddel, spons, lucifers, wc-rol en een vuilniszak.

Kinderen en naturisme

Met het gezin naar Naturistenpark Flevo Natuur?

Ja, natuurlijk! Naturistencamping Flevo Natuur heeft net als textielparken veel faciliteiten voor het gehele gezin;  het enige verschil is dat iedereen bloot loopt. Daarnaast heeft Naturistencamping Flevo Natuur in alle schoolvakanties een recreatieprogramma voor jong en oud. Vaak wordt gezegd dat de sfeer op een naturistencamping gemoedelijker en meer open is.

Hebben tieners moeite met naturisme?

Naturisme kun je prima alleen, met z'n tweeën of met het hele gezin beleven. Kleine kinderen vinden het vaak al heerlijk om jong bloot rond te rennen, van nature eigenlijk al kleine naturisten. Zodra kinderen wat ouder worden en in de pubertijd komen, gaan kinderen hun eigen mening over de wereld vormen en worden vaak onzekerder over hun lichaam dat verandert. In deze periode kiezen sommige tieners ervoor kleding te dragen of een handdoek om hun middel te binden. Dit wordt gerespecteerd door de andere gasten, maar er moet wel voorzichtig duidelijk worden gemaakt dat naakt zijn bij het naturisme hoort. Op het eiland en in en rondom het zwembad is bloot zijn verplicht, zo ook voor tieners. 

Worden er activiteiten georganiseerd bij Naturistencamping Flevo Natuur?

Bij Naturistencamping Flevo Natuur worden diverse leuke activiteiten georganiseerd om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Je kunt dan denken aan een winterfair met leuke kraampjes, het circus, een huttenbouwfeest, hondendag, Sinterklaasfeest en nog veel meer leuke activiteiten om jouw vakantie bij Naturistencamping Flevo Natuur nog leuker te maken! 

Bekijk hier alle activiteiten

Is er een recreatieteam aanwezig op Naturistencamping Flevo Natuur?

Op Naturistencamping Flevo Natuur is een enthousiast recreatieteam aanwezig gedurende de schoolvakanties. Het recreatieteam zorgt voor een gevarieerd activiteitenprogramma voor jong en oud. Zo zijn er onder andere voetbal- of volleybaltoernooien, film-spelletjes- of crea-avonden, puzzeltochten, braderieën en nog véél meer.......Ook voor de kleintjes is er voldoende te doen, zoals plakken, knippen, knutselen en zo af en toe een leuke film.

De eerste keer bloot

Is bloot zijn verplicht?

Ja het is verplicht, wanneer het weer het toelaat, bloot te zijn. Gewoon “lekker niets om het lijf”. Uiteraard zijn er momenten waarop een vrouw liever haar broekje aanhoudt of een pareo/handdoek omslaat, men komt dan niet in het zwembad, sauna of op het eiland. Vrijwel iedere naturist doet kleding aan om zich tegen de kou te kleden. 
 
Naturisten gaan ervan uit dat kleding niet is bedoeld om het lichaam te verbergen. Op Naturistencamping Flevo Natuur gaan gasten eigenlijk overal bloot, ook in de supermarkt,  de receptie of de bar, maar in de avond, als men gaat dineren in het restaurant of met een feestavond, heeft vrijwel iedereen kleding aan. Over het algemeen is bloot zijn verplicht als het weer het toelaat.

Hoe moet ik me gedragen als ik met anderen praat?

Gedraag je net zoals wanneer je kleren aanhebt. Overigens is er niets mis met kijken. In het begin kan het je overkomen dat je blik wordt getrokken naar bepaalde lichaamsdelen die anders met kleren aan niet zichtbaar zijn. Vermijd natuurlijk dat je gaat staren. Na enige tijd zal het bloot zijn je niet meer opvallen – PUUR BLOOTGEWOON GENIETEN!!

Wat zijn de gedragsregels bij Naturistencamping Flevo Natuur?

In het algemeen gelden de normale normen en waarden die wij kennen. Beleefdheid en respect voor een ander staan bij Naturistencamping Flevo Natuur hoog in het vaandel. Uit hygiënische overwegingen leg je een handdoek neer op de stoel waarop je gaat zitten. Naturisten zijn in het algemeen erg begaan met de natuur en iedereen ruimt netjes zijn eigen afval, maar ook dat van een ander, op. Wees zuinig met energie en water.

Wat als ik een erectie krijg?

Dit is misschien wel de grootste angst die mannen hebben als ze voor de eerste keer naar een naturistenpark/camping gaan. Net zoals bij openbare zwembaden hangt er ook bij Naturistencamping Flevo Natuur geen seksuele beladen sfeer en dit, in combinatie met een eventuele lichte spanning als het de eerste keer is, zorgt ervoor dat er geen sprake hoeft te zijn van een zekere ongerustheid. Mocht je een erectie krijgen, drapeer dan verhullend een handdoek om je heen, spring in het zwembad of, als je ligt te zonnen, draai je je op je buik. Het gezegde luidt immers: "Bloot slaat dood".

Wat als ik ongesteld ben?

Veel vrouwen gebruiken als ze ongesteld zijn een tampon. Andere dragen gedurende enkele dagen een broekje, pareo of handdoek. Ongesteld zijn maakt deel uit van een vrouwenleven en naturisten hebben er alle begrip voor als een vrouw gedurende een bepaalde periode een broekje aan houdt. In die periode ga je dan ook niet naar het zwembad, de sauna’s of het eiland.

Is het niet gevaarlijk je bloot te stellen aan de zon?

Het weglaten van een stukje textiel als een zwembroek, badpak of bikini verhoogt maar in geringe mate de blootstelling aan zonnestralen. De zon op de blote huid is juist gezond, want dan maakt het lichaam vitamine D aan. Let er op dat je niet te lang in de zon zit, want zoals bij veel dingen is te veel niet goed. Zorg ervoor dat je je op tijd insmeert met een beschermende zonnebrandcrème, dit voorkomt verbranding en huidveroudering. Ook in de schaduw kun je verbranden, dus blijf om de 2 uur smeren. Blijf in de middag uren, wanneer de zon op zijn hoogst is, zoveel mogelijk uit de zon en zoek de schaduw op.

Is het bloot zijn niet seksueel beladen?

Mensen die voor het eerst naar een naturistenpark/-camping of naar een naaktstrand gaan zijn vaak verbaasd door de afwezigheid van een seksuele geladenheid. Schaars geklede personen zijn vaak veel provocerender dan mensen die geheel bloot zijn. Het feit dat naaktheid seksualiteit inhoudt is het grootste vooroordeel over naturisme. Ook naturisten vinden, net als niet naturisten, dat alles zijn eigen moment en plaats heeft. 

Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?