Ontdek de Prachtige Natuur rondom Flevo-Natuur!

Welkom in Flevoland, waar je misschien wel het nieuwste stukje Nederland vindt, maar laat je niet misleiden! Hier ligt het grootste aaneengesloten loofbos op kleigrond in West-Europa. Dit gebied is de thuisbasis van konikpaarden, bevers, vossen, herten en zelfs zeearenden. Naast uitgestrekte landschappen vind je hier prachtige bossen en diverse stranden.

Naturistencamping Flevo-Natuur, gelegen aan de rand van de Flevopolder in het Hulkesteinse Bos, biedt de perfecte uitvalsbasis om van deze natuurpracht te genieten. Vlakbij ligt het Nijkerkernauw, een mooi meer dat deel uitmaakt van de Randmeren, waar je kunt zwemmen, zeilen en surfen. Er zijn talloze mogelijkheden om van de natuur te genieten, waaronder het Horsterwold, het grootste loofbos van Nederland, Natuurpark Lelystad, de Randmeren en de Oostvaardersplassen. Naturistencamping Flevo-Natuur is dé plek voor naturisten en nudisten!

Dus, waar wacht je nog op? Boek snel je kampeerplaats of comfortabele accommodatie en beleef een onvergetelijke vakantie midden in de natuur!

Boek je vakantie

Ontdek de Laakse Slenk

De Laakse Slenk, gelegen in het Hulkesteinse bos, is een historische waterloop die een boeiend verhaal vertelt over de evolutie van dit landschap. Ooit bevond zich hier een zee, maar nog voor de zee ontstond, meanderde het riviertje de Laak door dit lage gebied. Ondanks het verdwijnen van de rivier, bleef de oude loop van de Laak zichtbaar in de bodem, wat leidde tot de ontdekking van archeologische schatten, zoals haardplaatsen, vuurstenen en zelfs scheepswrakken. Deze vondsten getuigen van bewoning in dit gebied in zowel de middeleeuwen als de prehistorie.

Vandaag de dag kun je genieten van een prachtige wandelroute van 4 kilometer langs de oevers van de Laakse Slenk. Deze route biedt een spannende wateroversteek en bevat prehistorische belevingselementen, zoals een haardplaats. Bovendien heeft de Laakse Slenk een nieuw leven ingeblazen als habitat voor libellen, zoals de witsnuitlibel, en watervogels, waaronder de ijsvogel en de visarend. Je kunt de Laakse Slenk gemakkelijk vinden vanaf de Wielseweg richting Naturistencamping Flevo-Natuur, waar je toegang hebt via een speciaal toegangshekje.

Omgeving Naturistencamping Flevo Natuur Nederland 13

Ontdek het natuurwonder: Nationaal Park Nieuw Land

Nationaal Park Nieuw Land in Flevoland is een waar natuurwonder. Dit grootste door mensen gemaakte natuurpark ter wereld is zo bijzonder dat het zelfs het decor vormde voor de film "De Nieuwe Wildernis," met de stem van niemand minder dan André van Duin. Een waar natuurspektakel voor alle leeftijden, waarin de 'circle of life' in de Oostvaardersplassen prachtig wordt belicht, soms ontroerend, soms grappig en altijd vertederend.

Dit park omvat vier adembenemende natuurgebieden:

Oostvaardersplassen

Hier vind je een oase van rust, ruimte en overvloedige voeding, wat resulteert in een gestage groei van de verscheidenheid aan dieren. Sta oog in oog met wilde runderen, paarden en edelherten die vrij door de uitgestrekte vlaktes van de Oostvaardersplassen zwerven. Ontdek het contrast tussen ruige natuur en de door de mens gemaakte polders, allemaal dicht bij de stad.

Lepelaarplassen

Voor moeras- en watervogels is dit een waar paradijs, waar het hele jaar door zeldzame vogelsoorten neerstrijken. Greppels, slootjes en poelen vormen het perfecte jachtgebied voor majestueuze vogels zoals de grote zilverreiger, blauwe reiger, lepelaar en roerdomp. Hier zijn al meer dan tweehonderd vogelsoorten waargenomen!

Markermeer

Het Markermeer is een walhalla voor watersportliefhebbers, met talloze mogelijkheden. Zowel ervaren als beginnende watersporters kunnen hier hun hart ophalen. Zelfs bij rustig weer kunnen kleinere schepen moeiteloos over het Markermeer varen.

Marker Wadden

In het Markermeer worden de Marker Wadden de komende jaren aangelegd, met behulp van zand, klei en slib uit de bodem. Hier ontstaat nieuw land en ondiep water, waarin planten, vogels en vissen uitstekend kunnen gedijen. Maar er is ook veel te beleven voor mensen, met een natuurhaven, wandelroutes, vogelkijkhutten en zelfs een strand. Een perfecte plek om te genieten, te wandelen en vogels te spotten.

Kom en ontdek deze buitengewone natuurschatten in Nationaal Park Nieuw Land!

Horsterwold, struinen door de stille kern!

Sprookjesachtige hoge populieren? Het grootste loofbos van Nederland? Varens, mossen en slingerplanten? Je denkt bij het lezen van deze woorden niet meteen aan Flevoland. Toch is Flevoland, onze jongste provincie, gezegend met een aantal mooie bossen. En dankzij de vruchtbare zeebodem waarop de polder werd aangelegd, zijn veel bomen al zo hoog dat ze eeuwenoud lijken in plaats van nog maar dertig jaar. Horsterwold is een 900 hectare groot natuurgebied waarbij de natuur volop de ruimte krijgt. Naast veel diersoorten zoals o.a. runderen, reeën, vossen, bevers en tot wel 140 verschillende vogelsoorten wordt het gebied begraasd door een kudde konikpaarden, die zorgen voor een gevarieerde vegetatie van grasland, struiken en opgaand bos. De stille kern is een struingebied waar je niet op de paden hoeft te blijven en groot genoeg is om volledig op te gaan in de natuur. De kleine en grote Horsterberg bieden een prachtig uitzicht over de vallei en met een beetje geluk kun je de kudde konikpaarden zien grazen langs de oevers van de slenken. Bij de receptie kun je een wandelroute afhalen van ca. 2 uur (6,5 km) door De Stille Kern.

Boek snel je vakantie en kom het zelf ontdekken.

Boek je vakantie
Omgeving Naturistencamping Flevo Natuur Nederland 19
Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!