Groene initiatieven bij Naturistencamping Flevo Natuur

De omgeving van Flevo Natuur kenmerkt zich door water en bos, een prachtige plek midden in de natuur om blootgewoon van te genieten. Het bos rondom Flevo Natuur is het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa en vlakbij is het mooie Nijkerkernauw, waar je kunt zwemmen, zeilen en surfen. Bij Flevo Natuur draait alles om puur genieten. Nu én in de toekomst. Want laten we eerlijk zijn, de natuur is het mooist als we er met volle teugen van kunnen genieten, toch?

Duurzaamheid bij Flevo Natuur

Hier bij Naturistencamping Flevo Natuur streven we naar de perfecte balans tussen mens, planeet en dier. We zijn ons bewust van de impact die onze activiteiten hebben op de omgeving en de samenleving. Daarom integreren we duurzaamheid steeds verder in onze processen, diensten en producten.

Maar wat betekent dat concreet? Nou, we maken bewuste keuzes en streven naar een harmonie tussen mens, planeet en resultaat. Dit is een voortdurend proces, geen eindbestemming. We blijven ons inzetten door:

  • Ons continu te informeren over MVO-ontwikkelingen en deze kennis te delen met onze medewerkers en anderen die willen bijleren.
  • Onze gasten, medewerkers en leveranciers bewust te maken van ons maatschappelijk verantwoord ondernemen.
  • Actief te werken aan het verminderen van onze ecologische voetafdruk, bijvoorbeeld door afval te verminderen en onze energieconsumptie te verlagen.
  • Ons inkoopproces voortdurend te verbeteren, waarbij we streven naar duurzame goederen en diensten met erkende milieukenmerken.
Naturisme in Nederland Naturistencamping Flevo Natuur 4

Green Key keurmerk: Brons

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met dit keurmerk doen er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten, zonder dat dit ten koste gaat van de comfort en kwaliteit die ze bieden. Als trotse houder van het Bronzen Green Key keurmerk zetten we ons in voor duurzaamheid zonder in te leveren op comfort en kwaliteit. We streven naar verbetering en gaan voor een hoger niveau.

Green Key Brons

Hoe doen wij dit?

Groen, Groener, Groenst

Wij houden van groen in alle opzichten. Ons groenbeheer draagt bij aan een levendige biodiversiteit; zo kiezen we voor zoveel mogelijk groen op het park en zijn we zuinig op onze bomen. Dankzij bomen, kun jij nu ademen. En de lucht die jij elke dag inademt, wordt gezuiverd door de bomen. Sta daar even bij stil. We houden ook van groene energie en kopen ook 100% windenergie in, afkomstig van windmolens uit Europa.

Autoluw

Naturistencamping Flevo Natuur is een autoluw park, ook het personeel beperkt het gebruik van de auto’s waar het kan en beschikt hiervoor over enkele elektrische karretjes. Hierdoor is het heerlijk rustig op het park en kan je extra van de natuur om je heen genieten. Op de centrale parkeerplaats zijn laadpalen beschikbaar voor elektrische auto’s en naast de receptie vind je een oplaadpunt voor je elektrische fiets.

Een thuis voor vogels en insecten

We hebben op Flevo Natuur tientallen vogelhuisjes hangen en speciale insectenhotels, een waar paradijs voor onze gevederde en kriebelende vrienden. Dat doen we omdat er veel insecten zijn die in aantallen afnemen, en dat terwijl de natuur deze ijverige werkers zo hard nodig heeft.

Duurzaam schoonmaken en energie besparen

Een warme douche en een schoon toilet zijn essentieel, vooral als je kampeert op de camping. Bij ons gaat comfort hand in hand met milieubewustzijn. In de sanitairgebouwen maken we gebruik van waterbesparende kranen en douchekoppen. Daarnaast zijn de schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar en zorgen lichtkoepels voor optimaal gebruik van natuurlijk licht gedurende de dag. We vermijden overbodige verspilling. Het schoonmaken van onze verhuuraccommodaties gebeurt eveneens met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Binnen de accommodaties maken we gebruik van speciale timer-klokthermostaten die automatisch uitschakelen wanneer er geen gasten aanwezig zijn, om onnodig energieverbruik te voorkomen. Op het gebied van elektra stappen we over op energiezuinige verlichting. Van A tot Z verantwoord.

Inkoop

Als alleen Naturistencamping Flevo Natuur aan verantwoord ondernemen zouden doen dan gebeurt er in het totaalplaatje vrijwel niks, daarom stimuleren wij het verduurzamen van de samenleving door onze inkoop zo veel mogelijk te richten op verantwoordelijke producten van bedrijven die net als wij net een stap meer willen doen voor het milieu. Hiermee willen wij duurzaam ondernemen zo veel mogelijk ondersteunen, samen sta je nu eenmaal sterker.

Lekker en Gezond

In onze horeca bieden we gezonde en duurzame keuzes aan en aan plastic voor eenmalig gebruik doen we natuurlijk niet

Samen met onze supermarkt tegen voedselverspilling

Onze supermarkt pakt voedselverspilling aan met een verrassingsboodschappenpakket. Hierin vind je producten waarvan de houdbaarheidsdatum nadert. Want waarom zouden we goed eten verspillen als we er nog zoveel lekkers van kunnen maken? Je bestelt een boodschappenpakket via de app van Flevo Natuur. www.flevonatuur.nl/app

Tijd om even op te laden

Bij aankomst op Flevo Natuur parkeer jij je auto op de grote parkeerplaats. Hierdoor is het heerlijk rustig op het park en geniet je optimaal van je verblijf. Je komt opladen! En niet alleen jij, maar ook jouw auto. En wel elektrisch, want de laadpalen staan voor je klaar op de parkeerplaats.

Recyclestation

Achter op de grote parkeerplaats van Flevo Natuur vind je ons recyclestation. Hier kun je huisvuil, papier, glas, batterijen, frituurvet en tuinafval apart inleveren, zodat het gerecycled kan worden. Hoewel we veel recyclen, laten we het scheiden van plastic afval liever over aan onze afvalverwerker. Het plastic in huishoudafval is namelijk heel divers, waardoor de afvalverwerker dit liever zelf controleert en scheidt voor verdere verwerking. Door dit proces zelf uit te voeren, kan de afvalverwerker een betere kwaliteit garanderen bij het hergebruik van het ingezamelde afval. Ook onze afvalpartner streeft naar maximaal circulair resultaat. Zij richten zich exclusief op het verkrijgen van waarde uit afval in plaats van het verbranden of storten ervan. Maar liefst 89% van al hun afval wordt gerecycled of gebruikt voor energieherwinning. Wij geloven dat deze unieke aanpak van waste-to-product aansluit bij sociale en regelgevende ontwikkelingen. Samen dragen we ons steentje bij aan een schonere en duurzamere omgeving!

Verantwoorde kledingkeuze voor onze medewerkers

Voor onze medewerkers streven wij naar kleding van hoogwaardige kwaliteit die niet alleen comfortabel is, maar ook geproduceerd wordt onder goede arbeidsomstandigheden. Daarom kiezen wij ervoor om samen te werken met producenten die een gedragscode hebben ondertekend die gericht is op het waarborgen van eerlijke en veilige werkomstandigheden, Op deze manier dragen wij niet alleen zorg voor het welzijn van onze medewerkers, maar ook voor de mensen die betrokken zijn bij het productieproces van onze kledingstukken.

Goed Begin, Goed Gebaar

Onze gasten zijn van onschatbare waarde voor ons. We streven ernaar om voor iedereen toegankelijk te zijn en zetten ons ook in voor mensen voor wie een vakantie niet altijd vanzelfsprekend is. Daarom bieden wij jaarlijks een gratis vakantie aan mensen die dit nodig hebben, zodat ook zij even lekker kunnen genieten.

Een gezamenlijk doel: een beter milieu!

Naturistencamping Flevo Natuur zet zich ook in voor maatschappelijke doelen. Zo worden er donaties gedaan aan diverse goede doelen.

Stichting Zuiderzee Zwerfdieren

Met stichting Zuiderzee Zwerfdieren werken we veel samen omdat we nog wel eens zwerfkatten op het park hebben. Om deze dieren een tweede kans op het leven te bieden komt stichting Zuiderzee Zwerfdieren langs om deze zwerfkatten te vangen en daarna een nieuw thuis voor ze te vinden.

Dierenambulance midden-Nederland

Omdat Flevo-Natuur midden in het Hulkesteinse bos ligt, komen we af en toe gewonde wilde dieren tegen rond het park. Wanneer iemand een gewond dier tegenkomt, wordt meteen de Dierenambulance gewaarschuwd. Zij komen dan het dier ophalen. Om iets terug te kunnen doen voor de goede service van de Dierenambulance, steunen we hen, zodat ze hun werk goed kunnen blijven doen.

EEKO-Box

Wist je dat de meeste cartridges, mobiele telefoons en tablets herbruikbaar zijn? Daarom horen ze ook niet thuis op de grote afvalberg. Samen met het inzamelprogramma van Eeko zorgen we ervoor dat lege cartridges en gebruikte mobiele telefoons en tablets een tweede leven krijgen. Samen zorgen wij zo voor een beter leefmilieu en met de opbrengst van de door jullie en ons ingeleverde cartridges en mobiele telefoons steunen we met elkaar een goed doel. De receptie kiest om de zoveel tijd een nieuw goed doel om de box te legen. Zo kunnen we meerdere doelen in de buurt van het park steunen.

Voedselbank Zeewolde

Wij ondersteunen de Voedselbank jaarlijks met een bijdrage, zodat zij hun werk kunnen voortzetten en kunnen blijven bestaan. Benieuwd naar wat de voedselbank Zeewolde precies doet? Je kunt er alles over lezen op hun website: www.voedselbankzeewolde.nl

Reshare

Jaarlijks wordt in Nederland 135 miljoen kleding weggegooid en verbrand. Zonde! Het Leger des Heils zamelt kleding, schoenen en textiel in waarmee we mensen kunnen helpen die deze spullen hard nodig hebben. Dat doen zij onder de naam “ReShare’, “opnieuw delen”. Wij zijn ook een Leger des Heils inzamelpunt. Je vindt de kledingkar ins ons recyclestation. Hier kun je jouw kleding doneren, maar ook ander textiel en schoenen.

Stichting Trees for All

Voor een beter klimaat is het belangrijk dat we onze CO2-uitstoot drastisch omlaag brengen. Autoritten zorgen voor CO2-uitstoot. Om op de camping te komen heb je meestal de auto nodig. Deze uitstoot kun je compenseren door bij het maken van je reservering te kiezen voor de optie: ‘Compenseer jouw CO2-uitstoot en maak je reis klimaatneutraal’.

De bijdrage dekt de compensatie van de indicatieve CO2-uitstoot van een gemiddelde reis van 450 km en gaat naar gecertificeerde projecten van stichting Trees for All. Lees meer.

Toe aan vakantie? Kom langs, laad jezelf op en geniet van een vakantie vol natuur, rust en duurzaamheid bij Flevo Natuur. We verwelkomen je met open armen en een groen hart!

Naturistencamping Nederland met zwembad 49
Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?