Ontdek de natuurpracht van Flevo-Natuur

De omgeving rond Naturistencamping Flevo-Natuur nodigt uit tot heerlijke wandel- en fietstochten. Geniet van de schitterende natuur, de idyllische strandjes en de uitgestrekte bossen die het polderlandschap sieren. Flevo Natuur ligt midden in het natuurgebied van het Hulkesteinse Bos, gelegen in het voormalige stroomgebied van de rivier de Eem. De diverse bodemsoorten, waaronder klei, zand en veen, in combinatie met variërende grondwaterstanden, dragen bij aan een rijke en gevarieerde begroeiing.

Ontdek dit prachtige gebied via een van de vele wandel- en fietsroutes, ontspan op het naakstrand (Laaksestrand) of geniet van rustige momenten aan de Laakse Slenk, een prehistorisch riviertje dat onlangs is hersteld. Ontdek de enorme verscheidenheid aan libellensoorten dankzij de terugkeer van waterstromen tussen de bomen.

Boek snel je kampeerplaats of comfortabele accommodatie en beleef een onvergetelijke vakantie in deze natuurrijke omgeving.

Boek je vakantie

Wandelen in de omgeving

Vanuit Flevo Natuur heb je directe toegang tot het Hulkensteinse bos met prachtige wandelpaden. Of stap eerst op de fiets of auto om de schitterende wandelroutes in Flevoland te ontdekken!

Ontdek de Laakse Slenk

Op slechts een steenworp afstand van Flevo Natuur ligt de Laakse Slenk, een oude waterloop in het Hulkesteinse bos. De Laakse Slenk dient nu als nieuw leefgebied voor libellen zoals de witsnuitlibel en watervogels zoals de ijsvogel en visarend. Vanaf de Wielseweg richting Naturistencamping Flevo Natuur kun je de Laakse Slenk zien liggen. Hier bevindt zich ook een toegangshekje tot dit gebied. Langs de oevers van de Laakse Slenk loopt een prachtige wandelroute van 4 km. Je vindt er ook een spannende oversteek over het water en prehistorische belevingsobjecten, zoals een haardplaats. Deze recreatieve en educatieve route is tot stand gekomen in samenwerking met Flevo-landschap.

Verken het Horsterwold

Het Horsterwold is een van de grootste aaneengesloten loofbossen in Nederland. Hier deel je het bos met enkel reeën, wilde paarden, damherten, vossen en diverse vogelsoorten. Er ligt een uitgebreid netwerk van paden en routes voor je klaar. Bovendien zijn er grote delen van het bos met minder paden waar het nog rustiger is. Dit uitgestrekte gebied herbergt talloze bijzondere plekjes en bezienswaardigheden.

Ontdek deze routes eenvoudig met de handige Flevo Natuur-app!

Ontdek alle routes

Fietsen in de omgeving

Met de wind door de haren ontdek je de mooiste plekjes van Flevoland. Het is makkelijk te fietsen en de landschappen kunnen erg verschillen. Zo fiets je langs het water, weilanden en door bossen en de kans is groot dat je misschien wel wilde dieren tegen komt! Een bijzondere ervaring is het verkennen van de Stille Kern van het Horsterwold, met een uitkijkpunt waar je vaak konikpaarden kunt spotten, echt een geweldige ervaring! Dit gebied bevindt zich op slechts 10 km afstand! Met de fietsknooppuntenkaart van de VVV kun je zelf de meest prachtige routes samenstellen en de lengte ervan bepalen. Het is echt een aanrader om te proberen. We hebben ook enkele leuke routes beschikbaar in de Flevo Natuur-app.

We delen een paar leuke routes in de Flevo Natuur-app.

Ontdek de routes
Omgeving Naturistencamping Flevo Natuur Nederland 19
Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?