Maandelijkse nieuwsbrief

Het is alweer eind maart! De lente is begonnen en het kampeerseizoen is het weekend van 22 maart weer van start gegaan, wat betekent dat er weer veel vakantieplezier te beleven is. Wij hebben er weer heel veel zin in, en jullie ook, zo hebben we afgelopen weekend kunnen zien. Ondanks het minder mooie weer zijn er weer voortenten opgebouwd en seizoenplaatsen ingericht. Zo fijn om de camping weer tot leven te zien komen!

Deze nieuwsbrief is een speciale uitgave passend bij deze speciale periode. Een nieuwsbrief vol leuke wetenswaardigheden, uitjes in de omgeving en verhalen. We wensen jullie veel leesplezier en een heel fijn seizoen!

In deze nieuwsbrief lees je onder andere over: ✔︎ Nieuws van onze supermarkt ✔︎ Stoomcabine en Bio-zoutsteen sauna ✔︎ BlootGewoon! wellnessdag ✔︎ Extraatje ✔︎ Elektraverbruik ✔︎ Flevo’s pen

Elektraverbruik

Sinds kort kunnen onze kampeerders hun eigen elektraverbruik zien in de app, handig toch?

 • Download de app
 • Log in -> Ga naar ’mijn boeking’ > ‘mijn verblijf’ > mijn verbruik’
 • Mocht je teveel stroom verbruiken en overbelasten, dan schakelt de stroom op je plek automatisch uit. Na ongeveer 5 minuten zal deze weer automatisch ingeschakeld worden.

Bekijk de Flevo app nog eens goed, je vindt er echt heel veel informatie, zoals:

 • Je gegevens, kenteken, facturen, en reserveringen.
 • Opwaarderen van wasdruppels
 • Openingstijden, plattegrond, en handige telefoonnummers.
 • Activiteitenkalender van Grand Café ’t Centrum.
 • Bestellen van bij Vincent (supermarkt) voor broodjes of een verrassingsboodschappenpakket.
 • Wellness info: activiteitenkalender sauna & wellness, reserveren voor klankschaalsessies, opgietingen, en massages.
 • Fiets of E-chopper huren.
 • Informatie over de omgeving en het weer.
 • Webshop voor leuke Flevo artikelen.
 • Animatieprogramma, digitale leesmap, en meer!
Website afbeeeldingen

Wist je dat er een Slot Hulckestein is geweest?

Wanneer werd het gebouwd en wanneer werd het verwoest?

Kasteel Hulckenstein wordt volgens bronnen gebouwd in 1427 of 1458. Ook over het moment van verwoesting bestaat onduidelijkheid. Busken Huet beschrijft het als volgt: "In de zomer van 1516 liep graaf Hendrik, stedehouder van keizer Karel in Holland, met zes- à zevenduizend man de Veluwe af, tot onder de muren van Arnhem, alles verwoestend met vuur en zwaard. Een Geldersch kasteel aan de Zuiderzee, het slot Hulkestein, werd door de Hollanders ingenomen. Ze arresteerden de commandant en de bezetting, bliezen het kasteel op en staken de nabijgelegen schepen in brand." Elders wordt echter vermeld dat kasteel Hulckenstein en de haven in 1517 door Felix van Oostenrijk werden verwoest.

De burcht Hulckenstein werd herbouwd door hertog Karel van Gelre om de monding van een door hem geplande waterverbinding tussen de Rijn en de Zuiderzee te kunnen bewaken. Het kanaal moest zowel de handel bevorderen als de militaire positie van Gelre verstevigen. Ten Westen van Nijkerk is een klein deel van deze vaart gegraven en teruggevonden. Hulckenstein verviel na de dood van Karel van Gelre in 1538 tot een ruïne. Ondertussen steeg de waterspiegel van de Zuiderzee en verdwenen de resten van het kasteel onder water.

Gissen naar afbeelding en resten

Van kasteel Hulckenstein zelf zijn geen betrouwbare afbeeldingen bekend. De weinige informatie over het kasteel vermeldt het gebruik van Bentheimer zandsteen en het bezit van een toren. Onderzoek in het Nijkerkernauw bracht in 1989 muurresten van zeventig centimeter dikte aan het licht, mogelijk afkomstig van Hulckenstein. In 1997 kwam het kasteel weer in het nieuws, nadat mensen op Google Earth meenden de contouren van de slotgracht te kunnen zien.

Boodschappen bij Flevo Natuur

We zijn heel blij dat we zo’n uitgebreide supermarkt op de camping hebben, zodat je tijdens je verblijf van alle gemakken bent voorzien. Onze supermarkt biedt een breed assortiment aan verse producten, broodjes, drankjes en andere benodigdheden, zodat je alles wat je nodig hebt binnen handbereik hebt.

Door je boodschappen bij onze supermarkt te doen, help je niet alleen jezelf, maar ook onze campinggemeenschap. Het ondersteunen van onze lokale voorzieningen draagt bij aan het behoud en de groei van onze faciliteiten, waardoor we onze gasten een nog betere ervaring kunnen bieden. Bovendien draagt het bij aan een gezellige en levendige sfeer op de camping, waar iedereen kan genieten van de voordelen van een goed gevulde winkel binnen handbereik.

We begrijpen dat sommige gasten overwegen om hun boodschappen te laten bezorgen door externe bedrijven, zoals Albert Heijn of Jumbo. Echter, we willen je vragen om eerst te overwegen om je boodschappen bij onze eigen supermarkt te doen. Op deze manier kunnen we blijven genieten van de voordelen van het hebben van een goed gevulde supermarkt op onze camping.

Bedankt voor je steun en begrip. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in onze supermarkt en je te voorzien van alles wat je nodig hebt voor een fantastisch verblijf op Flevo Natuur.

🎉 Geweldig nieuws voor onze kleine avonturiers!

Tromgeroffel…….. We zijn verheugd om aan te kondigen dat er deze week een nieuw speeltoestel is geplaatst op het eiland en op het kampeerveld Eekhoorn. Deze fantastische speeltoestellen zijn speciaal ontworpen om jullie kleintjes de ultieme speelervaring te bieden, vol plezier en avontuur! Laat de pret maar beginnen! 🎈🎉

240327 speeltoestel eiland 2 1

Keuring propaanleidingen

Op dinsdag 5 maart heeft de keuring van de propaanleidingen plaatsgevonden. Helaas was de uitkomst negatief, omdat de norm net iets te hoog was dan toegestaan. Er is dus ergens een klein lekje, maar deze is minimaal en heeft geen invloed op onze veiligheid. Zodra we weten wanneer de herkeuring plaatsvindt, brengen we jullie uiteraard weer op de hoogte.

Stoomcabine en Bio-zoutsteen sauna

Naast het nieuwe speeltoestel staan er ook nieuwe faciliteiten voor ontspanning op jullie te wachten! Velen van jullie hebben vast al mensen aan het werk gezien bij de sauna’s. Binnenkort kunnen jullie jezelf onderdompelen in de stoom van onze gloednieuwe stoomcabine en genieten van de Bio-zoutsteen sauna. Deze stoomcabine en sauna is ideaal voor degene die de 80 graden sauna’s te warm vinden. Verheug je op pure ontspanning en verfrissing dit seizoen! 🌿🔥

Verwachting opening: meivakantie 🤞🏼

Stoomcabine

Nieuws van onze supermarkt:

Beste Flevogangers,

Het seizoen gaat eindelijk weer beginnen! Halverwege maart kregen we weer dat heerlijke gevoel dat we zo lang hebben moeten missen. Het zonnetje kwam erdoor en het was met 15 tot 18 graden zelfs aangenaam buiten. Iedereen weer de tuin in en lekker wandelen, de lente is officieel weer begonnen!

En dus hebben we meteen geschakeld en de nodige spulletjes besteld om voor jullie het kamperen zo eenvoudig mogelijk te maken! Ook hebben we de winkel alvast weer een stukje groter gemaakt. In de loop van de maand kwamen de (nieuwe soorten) ijsjes, de (elektrische) fietsen, de E-Choppers, het T-Rex barbecue vlees, plantjes, nieuwe soorten broodjes en nog veel meer binnen. Wij hebben er echt heel veel zin in, jullie ook?

Wist je dat wij:

✔︎ tegenwoordig ook veel glutenvrije producten kunnen bestellen?

✔︎ ons koffiezetapparaat met heel veel lekkere verschillende soorten koffie en chocomel ook weer hebben aangezet?

✔︎ elke week/weekend een aanbieding hebben bij de broodafdeling?

✔︎ diverse soorten biologische jam van fruit van Flevo hebben?

✔︎ ook meerdere soorten honing hebben van Flevo?

✔︎ in de weekenden de sinaasappelpers weer in gebruik hebben genomen?

✔︎ nog steeds het verrassingspakket uitgeven? Als je daar meer informatie over wilt, kun je gerust iemand van ons personeel daarover aanspreken.

Reserveer het verrassingspakket

Flevo Biertje!

Hij is er weer! Ons Flevo Biertje! Een heerlijk blond biertje met de zoet frisse smaak door het gebruik van honing en sinaasappelschillen. Dit biertje is weer speciaal voor ons gebrouwen. Samen met Flevo Natuur en onze huisdesigner Henny Hindriks hebben we een prachtig nieuw etiket ontworpen in de nieuwe stijl van Flevo Natuur.

Wij zijn nog op zoek naar personeel. Ben jij tussen de 14 en 25 jaar en heb jij zin om in een gezellig, leuk én enthousiast team te werken, onze vele gasten te helpen én heb je er geen moeite mee om ook in het weekend te werken? Dan ben jij wellicht degene die wij nodig hebben in ons team! We zijn op zoek naar vulploegmedewerkers en caissières. Laat een reactie achter via een e-mail naar uwkruidenier@outlook.com of maak telefonisch een afspraak via 036 - 52 55 88 1. Voor meer informatie ben je uiteraard ook welkom in de winkel!

Wij hopen jullie snel te mogen verwelkomen en wensen iedereen succes met opbouwen en fijne Paasdagen!

Groeten, Team Uw Kruidenier

EekoDoos

Bij de receptie staat de Eeko Doos. Wist je dat de meeste cartridges, toners, mobiele telefoons en tablets herbruikbaar zijn? Door jouw bijdrage aan de Eeko Doos geven we deze producten een tweede kans en dragen we bij aan een beter leefmilieu. Heb je iets dat een nieuw leven verdient? Lever het gemakkelijk in bij de receptie en draag bij aan een duurzamere toekomst!

Activiteiten in april

Pasen

Met Pasen organiseren we weer een heel leuk programma voor de kinderen in de Recreade. Ook hebben we de Recreade opgefrist met nieuwe kleuren. Kom jij eens een kijkje nemen en gezellig mee doen? Knutselen, Archery Tag, paaseieren zoeken, er wordt van alles georganiseerd!

Bekijk het programma

Opgietingen

Ook de opgieters hebben weer leuke activiteiten gepland tijdens Pasen, zoals een klankschalen ritueel, het seizoensopening opgietfeest, de Happy Easter opgiet en later in april een opgietdag Koninklijk Genieten!

Pasen lang weekend weg Ommen 2

Voor in de agenda:

BlootGewoon! Wellnessdag - 1 juni

Houd je van sauna’s, opgietingen en wellness? Op zaterdag 1 juni 2024 organiseren NFN Open & Bloot en Flevo Natuur voor de tweede keer de BlootGewoon! Wellnessdag. Exclusief voor houders van een geldige NFN-jaarkaart en voor verblijfsgasten van Flevo Natuur. De BlootGewoon! wellnessdag wordt een dag om lekker te ontspannen, maar ook om actief deel te nemen aan diverse (groeps)activiteiten.

Voor jullie begint de wellnesservaring al op vrijdagavond 31 mei om 19.00 uur en duurt tot zondagmiddag 2 juni, 17.00 uur. Op zaterdag 1 juni (10.00 - 22.00 uur) openen we onze deuren voor een uitgebreid programma dat toegankelijk is voor zowel verblijfsgasten als bezoekers met een NFN-jaarkaart en een ticket voor dit evenement. Zorg ervoor dat je op tijd een ticket regelt; alleen met een ticket en polsbandje heb je op zaterdag toegang tot opgietingen, groepssessies en massages. Dit geldt ook voor verblijfsgasten van Flevo Natuur, dus ook voor jou. De ticketverkoop start binnenkort!

✔︎ € 29,50 voor NFN-jaarkaarthouders

✔︎ € 21,50 voor jou! (verblijfsgasten Flevo Natuur)

Latin Day

Zet 6 juli alvast in je agenda! Latin Day is het Latin feest voor de naturist! Een hele dag genieten van de lekkerste salsa, merengue-, bachata- en Caribbean dansshows, workshops, party’s en heerlijk eten!

Ontdek meer

Extraatje

Reminder: Geweldig nieuws voor onze gasten dit jaar! Je hebt gratis toegang tot veel tijdschriften, boeken en luisterboeken via de digitale leesmap Wait in de app van Flevo Natuur. Een leuke extra service om jullie verblijf nog aangenamer te maken. We hopen dat jullie er volop van genieten!

Begin met lezen

Voor degene die toch liever een fysiek boek willen hebben, is er natuurlijk de Flevotheek op de camping, waar je boeken, puzzels en spelletjes kunt lenen.

Graag willen we benadrukken dat het toegestaan is om tijdens je verblijf op Flevo Natuur boeken te lezen op je telefoon. We begrijpen dat velen van jullie genieten van het gemak van digitale boeken, vooral wanneer je ontspant aan het zwembad of op het strand. Echter, we willen jullie eraan herinneren dat het niet is toegestaan om foto's te maken of video's te filmen op het terrein, uit respect voor de privacy en het comfort van alle gasten.

Wait RR Reis

Welkom nieuwe medewerkers

Natasja, Ole, Justyna, Michael, Denisa en Razvan, van  harte welkom bij ons team! Bekende en nieuwe gezichten. We zijn ontzettend blij om jullie te verwelkomen als nieuwe aanwinsten voor ons team voor het komende kampeerseizoen. Jullie komst brengt niet alleen extra handen, maar ook een nieuwe dosis energie en enthousiasme. We kijken ernaar uit om samen te werken en onze gasten een geweldig tijd te bieden. Nogmaals, van harte welkom bij ons team!

Nederlandse les

Misschien weten jullie al wel dat we een aantal Roemeense medewerkers hebben. Irma Mulder helpt hen met Nederlandse les, en het is echt geweldig dat ze dit wil doen. De medewerkers zijn heel enthousiast!

Foto nederlandse les

Een blauwe flits

In het vroege voorjaar leggen ijsvogeltjes al hun eitjes. De eerste eieren kunnen zelfs al half maart uitkomen. Ze zijn voornamelijk te vinden bij beken en rivieren, maar broeden ook aan stilstaand water. Ondanks hun naam houden ijsvogels niet van ijs. Wanneer het water bevroren is, hebben ze geen eten en verhongeren ze. In regio’s zoals Noord-Brabant, de Achterhoek en Limburg heb je de meeste kans om ze waar te nemen. Ook op Flevo Natuur en bij de Wielse tocht worden ze gezien.

Website Fotos

Denk aan de bijen en doe mee met; Maai Mei Niet!

Het bijenjaar van 2023 was een uitdagend jaar vanwege de weersomstandigheden. Het koude, natte voorjaar had ook een negatieve invloed op oa de hommelpopulatie. Jonge hommelkoninginnen, net uit hun winterrust, zijn kwetsbaar door een gebrek aan voedsel en onderkoeling. Gelukkig was de zomer minder droog dan voorgaande jaren. Ook in 2023 was er weer veel interesse en animo onder Nederlanders om bijen te helpen: ‘Maai Mei Niet’ Met deze actie wordt iedereen opgeroepen, om in de maand mei, (een deel van) hun gazon niet te maaien. Door tijdelijk niet te maaien, gaan er allerlei planten tussen het gras bloeien, zoals paardenbloemen, ereprijs, klavers en gewoon biggenkruid. Door het aantal bloemen te tellen kon worden berekend hoeveel nectar (suikerrijke vloeistof die de brandstof voor bijen is) er werd geproduceerd. Dit was genoeg voedsel voor maar liefst 2,5 miljoen bijen! De paardenbloem was de topplant qua nectarproductie Voor meer informatie hierover kun je terecht op www.maaimeiniet.nl.

Maak van jouw tuin een bijenparadijs. Droom je van een tuin waarin bijen zich helemaal thuis voelen? Zet die droom nu om in actie! Doe mee met de challenge voor bijen en tover jouw tuin om tot een paradijs voor onze zoemende vrienden. Wie weet wordt jouw tuin binnenkort uitgeroepen tot de mooiste Bed & Breakfast voor bijen van Nederland! 🌸🐝🏆 Je maakt ook kans op mooie prijzen!

P.S. om spookinschrijvingen te voorkomen en als financiering van het prijzengeld à € 1750,-, wordt gevraagd om een bijdrage van € 2,50.

Samen maken we Nederland bijvriendelijker! 🌼🐝

Flevo’s pen - Hanneke Heij

Wat leuk om een stukje voor de nieuwsbrief van Flevo Natuur te mogen schrijven. Dank je wel voor het doorgeven van “Flevo’s Pen”, Harold en Astrid!

Mijn allereerste ervaring met Flevo Natuur was 36 jaar geleden. Met een klein tentje en een auto vol met spullen die we absoluut dachten nodig te hebben, vertrokken we richting Zeewolde. De helft daarvan ging echt ongebruikt weer mee terug. Door de jaren heen ben ik een meer ervaren kampeerder geworden en daarmee ook lui, moet ik toegeven. Want de tent werd vervangen door een grotere tent, er kwamen luxere stoelen bij, een koelbox. En zeker met kleine kinderen, dan sjouw je je helemaal een breuk. Tja, dat gesleep was ook weer zowat. Dus huurden we regelmatig een huisje hier op Flevo, dat was ook leuker voor de kinderen tenslotte. Dat hebben we jaren gedaan, de kinderen zijn hier groot geworden en ze komen, ondertussen volwassen, nog steeds erg graag hier. Want ondertussen is huur >>> koop geworden, een droom die uitkomt. Zo kan zich dat ontwikkelen in ruim 35 jaar!

Het is werkelijk een luxe om hier te mogen zijn. Flevo, toen en nu – het verschil is enorm. Ieder jaar wordt het mooier, beter en luxer. Het zwembad, de prachtige Kelo-sauna, de opgietingen, de gezellige feesten die worden georganiseerd, een sfeervolle binnen – en buitenbar, lekker eten en niet te vergeten Natu-pop – al jarenlang mijn favoriete feest. En dat alles bij voorkeur bloot en onder de warme zon. Die mag zich trouwens wel weer eens laten zien in dit paradijs.

Na 36 jaar van komen en gaan leer je veel mensen kennen. Iedere keer ontmoet je weer nieuwe mensen, en dat is altijd interessant, want iedereen heeft een mooi verhaal te vertellen. En dan zit er soms, geheel onverwachts, tussen al die nieuwe mensen die je leert kennen, zomaar ineens je nieuwe liefde. Dus “Flevonatuur” heeft veel op zijn geweten.

Miranda Bijker neemt Flevo’s pen over.

Flevos pen
Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?