Maandelijkse nieuwsbrief

De maand mei is voorbij gevlogen en wat hebben we genoten van prachtig zomers weer en leuke activiteiten. We hadden een lange meivakantie gevolgd door mooie Hemelvaart- en Pinksterweekenden met volle bezetting op onze kampeervelden. Ondanks wisselende weersvoorspellingen hebben we uiteindelijk prachtige dagen gehad, waarbij iedereen zichtbaar genoot. Er staan de komende tijd weer leuke activiteiten op het programma en we kijken uit naar de zomervakantie!

In deze nieuwsbrief lees je over: ✔︎ Aanmelden bezoek, logés en leveranciers in de app ✔︎ Gaskeuring ✔︎ Wellnessweekend! ✔︎ Activiteiten ✔︎ En meer!

Aanmelden bezoek, logés en leveranciers in de app

Voor jaarplaatsen, kaveleigenaren en VVE-leden: om de receptie te ontlasten en de telefoon beschikbaar te houden, vragen we je vriendelijk om bezoek, logés en leveranciers via de app aan te melden of op www.mijnflevonatuur.nl

  • Mijn boeking + logés
  • Bezoek/Logé/Leverancier zie boven

Bedankt voor jullie medewerking!

Download de app
App Flevo Natuur

Gaskeuring

Zoals eerder vermeld in onze nieuwsbrief, is er een klein lek in onze propaanleiding. We zullen dit gefaseerd en zorgvuldig proberen te lokaliseren. Daarom wordt op dinsdag 4 juni vanaf 09.00 uur de propaantoevoer tijdelijk onderbroken. We verwachten dat deze onderbreking tot het einde van de ochtend zal duren.

Wellnessweekend!

Aankomend weekend is het zover: het wellnessweekend bij Flevo Natuur van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni met op zaterdag 1 juni de BlootGewoon! Wellnessdag. Ben jij erbij?

Voor verblijfsgasten begint de wellnesservaring op vrijdagavond 31 mei om 19.00 uur en duurt tot zondagmiddag 2 juni 17.00 uur. Op zaterdag 1 juni (10.00 - 22.00 uur) is er een speciaal programma dat alleen toegankelijk is voor iedereen met een ticket. Dit geldt voor zowel verblijfsgasten als daggasten. De opgietingen op vrijdag en zondag zijn voor verblijfsgasten o.b.v. vrije inloop (reserveren is niet nodig). De belevenissen op zondag in de stoomcabine, Bio-zoutsteensauna en de Recreade moet je online reserveren via de app van Flevo Natuur.

Alle informatie over dit weekend heb je vorige week ontvangen in een aparte mailing en kun je nalezen in het animatieprogramma.

Bekijk het programma
Naturistencamping Nederland Flevo Natuur Naturisme 15

Juni weetjes

Juni, de zomermaand

Wist je dat er geen andere maanden in hetzelfde jaar zijn die op dezelfde dag van de week beginnen als juni.

Tuinieren in juni

Juni is een heerlijke maand voor tuiniers! Alles bloeit en groeit al volop, maar er staat ook nog veel moois te wachten. Hier zijn enkele tuinklusjes, die je in juni kunt doen:

Bloemen plukken:

De tuin staat volop in bloei. Gebruik eetbare bloemen zoals goudsbloemen in recepten, zoals bloemenkoekjes en sinaasappel-cheesecake.

Moestuin:

Bescherm aardbeien tegen vocht en rot door stro rondom de planten te leggen. Verwijder uitlopers aan aardbeienplanten om de energie naar vruchtvorming te leiden. Misschien kun je zelfs jam maken als de aardbeien rijp zijn. Let ook op de tomatenplanten en verwijder hier de overbodige scheuten.

Bollen en knollen:

Graaf uitgebloeide bloembollen op en bewaar ze voor het najaar. Dahlia’s kun je toppen voor meer bloemen.

Vaste planten:

Knip vaste planten zoals ooievaarsbek, salie en zonnehoed een stuk terug om de groei van nieuwe zijscheuten en meer bloemen te stimuleren.

Kruiden:

Pluk verse kruiden om te gebruiken of te drogen. Bieslookbloemen zijn bijvoorbeeld lekker in bloemenboter.

Gazon:

Maai je gazon, maar niet te kort om verbranding te voorkomen tijdens zonnige dagen.

Grand café 't centrum is op zoek naar jou!!!

Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's in de keuken en de bediening. Zin in een nieuwe uitdaging? Stuur dan snel je sollicitatiebrief en begin deze zomer nog. Je bent nooit te oud voor ons leuke en gezellige team. Wij wachten op je mailtje info@hetcentrum-flevonatuur.nl

Naturistencamping Nederland Flevo Natuur Restaurant 14

Elektrische auto

Laten we samen zorgen voor een soepele rotatie bij het gebruik van de laadinfrastructuur, zodat iedereen de kans krijgt om hun auto op te laden.

Tip: schaf een parkeerschijf voor een E-car aan. Hierop kun je laten zien wanneer je auto vol is, zodat men weet wanneer er plek is. Noteer ook je telefoonnummer zodat mensen je kunnen bereiken. Overweeg of het echt nodig is om je auto 100% vol te laden; misschien is 80% genoeg voor je volgende bestemming.

Stoomcabine en Bio-zoutsteensauna

Begin deze maand zijn de nieuwe stoomcabine en Bio-zoutsteensauna geopend. We zijn er ontzettend blij mee en horen al veel positieve reacties. Half mei is er ook een automatisch watersysteem bij de Bio-zoutsteensauna geïnstalleerd. Kom het vooral zelf bekijken en ervaren!

Zoutsteen automatisch water

Konikpaarden

We hebben het al vaker in nieuwsbrieven genoemd, maar het blijft prachtig. De Konik (Equus caballus var. Konik) is een oorspronkelijk in Polen en Wit-Rusland in het halfwild gehouden paardenras. Ze zijn klein en sober, ideaal voor natuurbeheer.

Feiten over Konik paarden:

  • Het woord “koń” betekent “paard” in het Pools, terwijl “Konik” verwijst naar een klein paardje.
  • Ze zijn klein (ponymaat) en hebben een vacht met wildkleurpatroon, wat hen minder zichtbaar maakt voor predatoren.
  • Koniks hebben geen verzorging nodig en kunnen het hele jaar buiten blijven.
  • Ze worden sinds 1981 in Nederland ingezet voor natuurbeheer en zijn belangrijke grazers die het landschap open houden en bosontwikkeling tegen gaan.

Wil je de Konikpaarden bewonderen? In het Horsterwold in Zeewolde, op 6 km afstand van Flevo Natuur, kun je ze vaak zien. Bij de groene vierkantjes op het kaartjes zijn ze geregeld te vinden.

Veiligheidsadvies van het EHBO-team: Naturistisch klussen en tuinieren

Hallo allemaal,

Het is heerlijk om in alle vrijheid van de natuur te genieten, zeker wanneer we in onze eigen tuin aan het werk zijn. Naturistisch tuinieren en klussen kan zeer aangenaam zijn, maar het EHBO-team wil graag wat belangrijke veiligheidstips onder de aandacht brengen.

Het uitvoeren van bepaalde werkzaamheden zonder beschermende kleding kan risicovol zijn. Zwaardere tuinwerkzaamheden, zoals het gebruik van een heggenschaar, zagen of het aanleggen van straatjes, vragen om specifieke voorzorgsmaatregelen. Zelfs beschermend schoeisel is essentieel.

Wij vragen iedereen dan ook om vooraf goed na te denken: is het verstandig om mijn geplande activiteiten naturistisch uit te voeren? Een klein ongeluk kan al snel leiden tot vervelende situaties. Wees dus bewust van de risico's en zorg voor adequate bescherming bij risicovollere tuinklussen.

Laten we samen zorgen voor een veilige en plezierige campingtuinervaring.

Een zonnige groet,
Het EHBO-team

Receptie: geduld en vriendelijkheid gevraagd

Onze receptionistes staan elke dag klaar om nieuwe gasten welkom te heten en vaste gasten te helpen hun verblijf op Flevo Natuur zo aangenaam mogelijk te maken. Helaas merken we dat er soms negatieve opmerkingen richting de receptionistes worden gemaakt. Dit kan gebeuren als het even wat langer duurt om een oplossing te vinden of als een probleem niet direct vanuit de receptie opgelost kan worden.

Wij willen jullie vragen om altijd geduldig en vriendelijk te blijven. De dames doen hun uiterste best om te helpen waar ze kunnen. Mocht je toch nog ergens mee zitten en het lukt niet om via de receptie een passende oplossing te vinden, neem dan contact op met Jolanda. Namens de dames van de receptie bedanken wij jullie enorm voor jullie medewerking!

Pakketjes ontvangen

Een tweede bericht namens de dames van de receptie: als jullie pakketjes bestellen waarvoor getekend moet worden, zoals bijvoorbeeld alcoholische dranken, willen wij jullie vriendelijk verzoeken om zelf het pakketje in ontvangst te nemen. Het is niet de bedoeling dat de receptionistes een handtekening zetten of een ID-kaart moeten laten zien. Dat maakt de dames verantwoordelijk voor de levering, terwijl zij niet weten of het pakketje op dat moment wel goed en volledig is aangeleverd. Hierbij dus het verzoek om zelf aanwezig te zijn bij de levering van een bijzonder pakketje.

Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 16

Wait app: Meditaties

Wist je dat je in de Wait-app ook meditaties kunt beluisteren? De meditaties van Minutez zijn speciaal ontworpen om stress te verminderen en innerlijke rust en ontspanning te bevorderen. Ben je benieuwd naar wat deze meditaties voor jouw kunnen betekenen? Download de Wait-app.

Crea Club tentoonstelling

Beste mensen

Al meer dan vijf jaar maken we als Crea Club allerlei creatieve dingen op de vrijdagmiddag in de Recreade. Nu laten we op zaterdag 15 juni zien wat we zoal gemaakt hebben, bijv schilderijen, kaarten, haak- en breiwerk, raamhangers, diamond painting etc. Je bent van harte welkom van 11.00 tot 16.00 uur in de Recreade om al het moois te komen bewonderen en eventueel te kopen.

Tot dan en hartelijke groeten van de Crea Club

Crea club

Haringparty – 22 juni op het evenemententerras

Op 22 juni organiseert Grand Café 't Centrum weer ouderwets de Haringparty. Vanaf 15.00 uur ben je welkom voor Hollandse nieuwe en live muziek van One Mike. Ook steken we de Ofyr weer aan voor lekkere, goed gevulde broodjes. Schuif gezellig aan en laten we er weer een dolle boel van maken.

Latin Day – 6 juli

De ultieme beleving voor de naturist, die van dansen, plezier en ontspanning houdt! Latin Day is het Latinfeest voor naturisten. Een hele dag vol met de heerlijkste salsa, merengue, bachata en Caribbean dansshows, workshops, party's en lekker eten! Tussendoor kun je genieten van de uitgebreide wellnessfaciliteiten van Flevo Natuur. Een welverdiende vakantie vol dansen, feesten, lachen en ontspannen in de zwembaden en sauna’s. Kom genieten van één van de vele opgietingen of een heerlijke massage. Het programma staat al online en je kunt nu reserveren voor de workshops en het Caribisch buffet.

Geef je op
Latin Day

Ontmoet Sylvia

Mijn naam is Sylvia en ik werk nu al twee jaar als facilitair medewerkster bij Flevo Natuur. Het werk wordt steeds leuker, omdat ik het vakantiepark, de bewoners, de gasten en mijn collega’s steeds beter leer kennen. Ik doe inmiddels van alles: het schoonmaken van het zwembad, de sauna’s, de accommodaties, de sanitaire gebouwen en het privé sanitair. Daarnaast ben ik ook toezichthouder in het zwembad, wat betekent dat ik de veiligheid van de gasten daar bewaak. Dit vind ik erg leuk omdat ik veel contact hebt met de gasten en kinderen.

Bij Flevo Natuur staat hygiëne hoog in het vaandel. We werken met goede en fijne milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. Op dinsdag 9 april hadden alle facilitaire medewerkers een training over nieuwe schoonmaakmiddelen. We kregen uitleg over het gebruik en de werking ervan, wat erg nuttig was. De training werd  ook in het Engels gegeven voor onze buitenlandse medewerkers, wat ik geweldig vond. Tijdens de training werden praktijkvoorbeelden besproken en werd er naar oplossingen gezocht. Bij Flevo Natuur word je serieus genomen en iedereen denkt mee. Verder vind ik het ook super fijn om na mijn werk gebruik te maken van de mooie faciliteiten van Flevo Natuur. Dat doe ik dus ook graag. Wie kan dat nou zeggen….. Na het werk even gaan zwemmen. Ook vind ik het fijn dat ik de uurtjes kan werken die ik wil. Ik hoop dit werk nog lang op deze manier  te mogen doen.

Groet, Sylvia Worst.

IMG20240531082200 1

Klankschalen-sessie met de collega’s

Op donderdag 11 april organiseerde receptioniste Lisa een klankschalen-sessie in de Kelo Sauna, verzorgd door opgietmeester Rob, voor alle collega’s van Flevo Natuur. Lisa wilde het team bedanken voor hun inzet en hen een kans geven om te ontspannen.

“Ik was van tevoren best zenuwachtig, omdat ik nog niet zoveel sauna-ervaring had en het uitkleden bij collega’s een beetje spannend vond. Gelukkig was het een fijne ervaring. De meeste teamleden zijn zelf ook naturist, dus er was geen enkele schaamte. De sessie zelf was bijzonder: ik had nog nooit zo’n combinatie meegemaakt, de hitte van de sauna gecombineerd met de serene klanken van de klankschalen zorgde voor een diep ontspannen gevoel. Rob begeleidde de sessie op een rustige en ontspannen manier en na afloop kregen we allemaal een lekker kopje thee. Ik kan deze ervaring aan iedereen ten zeerste aanraden!”

PHOTO 2024 04 12 10 29 19
Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?