Maandelijkse nieuwsbrief

Hierbij ontvang je de nieuwsbrief van april. Het kampeerseizoen is van start gegaan en iedereen heeft zijn plekje weer gezellig ingericht! We zitten midden in de meivakantie en genieten van de gezelligheid en tal van activiteiten. Helaas laat het weer zich nog niet altijd van zijn beste kant zien, maar als de zon zich laat zien, genieten we er volop van. Gelukkig is er meer zon voorspeld voor de komende week, waar we naar uitkijken! In deze nieuwsbrief lees je onder andere over:

✔︎ Opening nieuwe sauna’s ✔︎ Animatieprogramma ✔︎ Vernieuwde Recreade ✔︎ Lisa lanceert haar debuutalbum ✔︎ En meer

Opening nieuwe sauna’s

De afgelopen weken is er hard gewerkt aan de nieuwe stoomcabine en de nieuwe Bio-zoutsteen sauna. Hoewel alles net op tijd klaar leek te zijn, kregen we te maken met een vloerprobleem in de stoomcabine. Deze moest worden verwijderd worden en opnieuw worden aangebracht.

1

Animatieprogramma

De meivakantie staat alweer voor de deur en dat betekent een overvloed aan activiteiten die op jullie wachten. Als je aan Koningsdag denkt, denk je natuurlijk meteen aan de Loek en Lot Koningspelen. Vergeet ook zeker niet de koninklijke opgietingen te ervaren. Het is teveel om alles te noemen, dus bekijk gewoon het programma. Denk aan een Hemelvaart- en Pinksteroptreden op het evenemententerras, ontspannende opgietdagen en klankschaalsessies, een Garden Sale op Hemelvaartsdag (meld je uiterlijk dinsdag 7 mei online aan), bezoek de Flevo-theek voor een mooi boek om te lezen tijdens de lange vrije weekenden, en we hebben ook een uitgebreid programma voor de kinderen met ochtenddansen, knutselen, sport en spel. Je vindt alles terug in onze app.

Bekijk het programma

Entertainers stellen zich voor

Zoals velen van jullie misschien al hebben gezien of gehoord, hebben we dit jaar een nieuw animatieteam. Jessie en Anouk zijn tijdens de vakantieperiodes bij ons van de partij om een prachtig programma neer te zetten. Ze hebben ontzettend veel zin om er samen met jullie een onvergetelijk jaar van te maken.

Kunst- / Creamarkt

Op zaterdag 18 mei, van 11.00 tot 16.00 uur, verwelkomen we je op het Bob Stolkplein voor onze Kunst- en Creamarkt. Dit is dé plek om je creatieve werken te laten zien en te koop aan te bieden. Wie kun je hier vinden?

  • Veronica, bekend van het beeldhouwen, presenteert haar schilderijen en beelden.
  • Tonnie, is aanwezig met prachtige keramiekcreaties
  • Ria en haar creatieve clubleden (van de vrijdagmiddag creaclub,) tonen hun veelzijdige kunstwerken.
  • Erna, biedt een scala aan borduurpatronen en diamond painting aan. Bovendien kunnen kinderen hun eigen tekening op een mok laten bedrukken.

Heb jij ook een passie voor kunst en/of crea en wil je deelnemen aan deze markt? Meld je dan aan bij Jolanda, op de receptie. Zorg er wel voor dat je een eigen tafel meeneemt om je spullen uit te stallen.

Kunst en crea

Vernieuwde Recreade

Zoals de meesten van jullie misschien al hebben gehoord, is de Recreade gerenoveerd. Hier zijn we natuurlijk superblij mee! De mannen van de technische dienst zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met schilderen, en ze hebben dat prachtig gedaan. De ramen en enkele wanden zullen nog worden voorzien van nieuwe bestickering.

Tafeltennis op vrijdag

Ben je klaar om de week van je af te slaan? Elke vrijdagavond verandert de Recreade in dé hotspot voor tafeltennisliefhebbers. Vanaf 19:30 uur nodigen we alle volwassenen uit om hun beste slagen te laten zien aan de tafeltennistafel. Of je nu een doorgewinterde speler bent of gewoon gezellig een balletje wilt slaan, iedereen is welkom!

En er is meer goed nieuws! Niet alleen volwassenen kunnen van de sport genieten, ook de jeugd is van harte welkom in de Recreade om te chillen. Wie weet pikken ze zelf een batje op en doen ze mee! Het is een geweldige kans voor jong en oud om samen te komen, nieuwe mensen te ontmoeten en samen te genieten van het spel.

Gezellige Chillplek

Binnen in de Recreade wordt aan de voorzijde een ruimte voor de jeugd ingericht met verschillende speeltafels, zoals een voetbaltafel en airhockey. We zijn van plan om de Recreade, vanaf 26 april, elke vrijdag en zaterdag van 20.00 tot 23.00 uur te openen voor de jeugd, zodat zij hier kunnen chillen en gebruik kunnen maken van de speeltafels. Er zal toezicht deze avonden zijn van ons recreatieteam en rekenen hierin op de medewerking van de jeugd. Als er activiteiten plaats vinden in de recreade verwachten wij ook dat de jeugd hier rekening mee houdt. We zullen de jeugdavonden in het animatieprogramma aangeven. De Recreade is alleen op deze tijden geopend in de vakantie periodes.

Komen jullie binnenkort even langs om de nieuwe Recreade te bewonderen?

Koop nu je ticket voor de Blootgewoon! Wellnessdag

Houd je van sauna’s, opgietingen en wellness? Op zaterdag 1 juni 2024 organiseren NFN Open & Bloot en Flevo Natuur voor de tweede keer de BlootGewoon! Wellnessdag. Exclusief voor houders van een geldige NFN-jaarkaart en voor verblijfsgasten van Flevo Natuur. Het belooft een dag vol ontspanning te worden, maar ook met diverse actieve (groeps)activiteiten.

Voor jullie begint de wellnesservaring al op vrijdagavond 31 mei om 19.00 uur en duurt tot zondagmiddag 2 juni, 17.00 uur. Op zaterdag 1 juni (10.00 - 22.00 uur) openen we onze deuren voor een uitgebreid programma dat toegankelijk is voor zowel verblijfsgasten als bezoekers met een NFN-jaarkaart en een ticket voor dit evenement. Zorg ervoor dat je op tijd een ticket regelt; alleen met een ticket en polsbandje heb je op zaterdag toegang tot opgietingen, groepssessies en massages. Dit geldt ook voor verblijfsgasten van Flevo Natuur, dus ook voor jou.

✔︎ € 29,50 voor NFN-jaarkaarthouders

✔︎ € 21,50 voor jou! (verblijfsgasten Flevo Natuur)

Koop je ticket
Naturistencamping Nederland Flevo Natuur Naturisme 19

Nieuws van de supermarkt

Beste gasten,

Eindelijk is het seizoen weer echt begonnen. En wat was het met Pasen meteen gezellig druk! Leuk dat we de producten voor het buffet mochten regelen bij de opgiet voor de start van het seizoen. Dank aan alle lieve mensen die hierbij geholpen hebben!

Gezien het feit de vorst weg is (zo lijkt het althans), zijn we weer begonnen met de verkoop van plantjes en potgrond. Mochten jullie speciale verzoeken hebben, horen we dat graag!

Namens de vrienden van het plein mogen wij ook dit jaar weer een gedeelte van het statiegeld omzetten in waardebonnen voor ijsjes voor de kinderen op het park. Ons is gevraagd om, namens de vrienden, een extra donatie te doen aan 3 goede doelen: KiKa, de Hartstichting en stichting ALS. Uiteraard doen wij dit met veel plezier en hebben wij besloten om het aangeboden bedrag naar boven af te ronden naar een mooi rond bedrag. Heel regelmatig krijgen we van diverse mensen statiegeld om ook te doneren, dus ook die mensen willen we bij deze nogmaals heel hartelijk bedanken.

Wij hopen op een zonnig en warm seizoen en hebben er zin in om elke dag weer voor jullie klaar te staan.

Wist je dat…

✔︎ wij elk weekend aanbiedingen hebben bij het brood, zoals op zondag 4 croissants voor € 2,00

✔︎ je vooraf online een (elektrische) fiets of e-chopper kunt reserveren via de Flevo Natuur app?

✔︎ broodjes bestellen mogelijk is en dit tevens ook online kan via deze app?

✔︎ wij verrassingspakketten aanbieden om voedselverspilling tegen te gaan? Deze pakketten kunnen vooraf besteld worden in de app en een half uur voor sluitingstijd afgehaald worden.

Met vriendelijke groet,

Team Uw Kruidenier

Problemen tv-signaal

We willen onze oprechte excuses aanbieden voor eventuele ongemakken die je hebt ondervonden met onze televisieservice de afgelopen tijd. We begrijpen hoe frustrerend het kan zijn, wanneer je niet optimaal kunt genieten van je favoriete programma's.

We willen benadrukken dat sommige problemen buiten onze controle lagen. Zo waren er incidenten veroorzaakt door stroomstoringen bij de receptie en zelfs een algehele storing bij Canal Digitaal. In deze gevallen deden we ons best om snel tot een oplossing te komen om de service te herstellen.

Op dit moment zouden de problemen verholpen moeten zijn. Mocht je echter nog steeds problemen ervaren, dan willen we graag helpen. We vragen vriendelijk om eventuele problemen zo gedetailleerd mogelijk door te geven, inclusief de betreffende zender(s) bij de receptie.

Een kleine herinnering: controleer alsjeblieft eerst of er geen splitter tussen je tv en de aansluiting zit. Dit is namelijk ook van invloed op het signaal en kan de kijkervaring negatief beïnvloeden.

We waarderen je geduld en begrip, terwijl we streven naar een optimale kijkervaring voor al onze gasten. Mocht je verdere assistentie nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Werkzaamheden, plan ze zorgvuldig!

Belangrijk: Geluidsoverlast door werkzaamheden zoals schuren, timmeren en snoeien zijn niet toegestaan tijdens schoolvakanties, feestdagen en op zondagen tot en met 31 oktober. In deze periodes is het tijd om ongestoord te genieten.

Hier zijn de vakantiedata voor dit seizoen:

  • Meivakantie: zaterdag 27 april tot en met zondag 5 mei
  • Hemelvaartperiode: woensdag 8 mei tot en met zondag 12 mei
  • Pinksterperiode: vrijdag 17 mei tot en met maandag 20 mei
  • Zomervakantie: vrijdag 5 juli tot en met zondag 1 september
  • Herfstvakantie: vrijdag 18 oktober tot en met zondag 3 november

Als je dit seizoen werkzaamheden wilt uitvoeren, doe dit dan niet tijdens de bovengenoemde periodes en ook niet op de zondagen. We begrijpen dat grasmaaien noodzakelijk is in de zomervakantie, maar probeer dit op passende tijden te doen en niet op zondag. Ook buiten de vakantieperiodes, wanneer het prachtig weer is, stellen we het op prijs als je rekening houdt met je mederecreanten.

Veel plezier en geniet van je verblijf!

De maand mei

Meikever

De meikever is een insect dat voorkomt in heel Europa. Je ziet hem het meest in mei, vandaar zijn naam. Het duurt drie tot vier jaar voor er vanuit een eitje een volwassen kever komt. De kever zelf leeft maar enkele weken.

Meiklokjes

Meiklokjes, beter bekend als Lelietjes van Dalen, geuren heerlijk. Sommige mensen hebben een vreselijke hekel aan deze plant, omdat hij behoorlijk kan woekeren. Anderen zijn helemaal weg van de geur en willen de plant daarom graag in de tuin. Je moet wel goed opletten, want achter het lieflijke uiterlijk gaat een giftige plant schuil. Alle delen van de plant zijn giftig, ook het water waar ze in staan als snijbloem! Er wordt gezegd dat Lelietjes van Dalen geluk brengen in de liefde. In Italië is het nog gebruikelijk dat een man zijn geliefde op 1 mei een boeketje van deze bloemen geeft.

Meizoentjes

Meizoentjes, ook wel madeliefjes genoemd, zie je overal in het gras en in bermen weer verschijnen. Je kunt zowel de bloemetjes als het blad eten; ze bevatten veel goede stoffen. Wel opletten waar je ze plukt! Het blad is onder andere te gebruiken om bloed te stelpen (je kneust het blad en legt het op de wond). Je kunt een schaafwond, kneuzing of blauwe plek ook met een aftreksel (= een sterke thee) van deze planten behandelen. Madeliefjesbloemen die nog in de knop zitten of slechts gedeeltelijk zijn geopend smaken nootachtig. Een geopende bloem smaakt wat bitter. Er zitten dan ook veel bitterstoffen in de plant die de spijsvertering ondersteunen. Van de bloemknoppen kun je een soort kappertjes maken, als je ze in het zuur inlegt. De bloemen sluiten zich zodra je ze plukt, maar als je ze daarna in een hete soep gebruikt, gaan ze weer open door de warmte. De inhoudsstoffen van het madeliefje worden ook gebruikt om problemen met de huid te behandelen, zoals huidontstekingen met jeuk en eczeem.

Meidoorn

Meidoorn is een grote heester met scherpe takdoornen, die de struik bijna ondoordringbaar maken. De struik werd vroeger veel als haag toegepast om vee binnen de weilanden te houden. Daarnaast had de struik ook een beschermende functie: ze gaf nestgelegenheid voor veel vogels (die dan weer ongewenste insecten opaten) en een beschutting tegen harde wind voor het vee. Langzamerhand wordt deze struik in het landschap weer meer toegepast. De meidoorn (de jonge topjes met bloemknopjes) wordt toegepast als kruid voor hart en bloedvaten.

IJsheiligen

In mei hebben we ook te maken met de bekende IJsheiligen, een van de oudste en meest bekende begrippen in de volksweerkunde, volgens het KNMI. Het advies is om te wachten met het buitenzetten van vorstgevoelige planten tot na de IJsheiligen, die vallen in de periode van 11 tot en met 14 (of 15) mei, met de naamdagen van 4 (of 5) heiligen.

Seizoenplaats 2025

Het seizoen is nog maar een maand aan de gang, maar wij zijn al bezig met de voorbereidingen voor 2025. Dat hoef jij nog niet te doen. Wel willen we je laten weten dat het verlengen van je voor- of hele seizoenplaats voor 2025 voor 1 juni of 1 juli 2024 dient te gebeuren. Het duurt nog even, maar zet het alvast in je agenda. Ook zijn de aanvraagformulieren iets veranderd ten opzichte van vorig jaar.

✔︎ Indien je in 2024 een voorseizoen(plus) arrangement hebt, is het mogelijk tot 1 juni 2024 zonder voorkeurskosten een optie te plaatsen op dezelfde plek voor het voorseizoen(plus) arrangement 2025. Vul hiervoor het volgende online formulier in: Aanvraagformulier kampeerplaats

✔︎ Indien je in 2024 een geheel seizoen hebt geboekt, is het mogelijk tot 1 juli 2024 zonder voorkeurskosten een optie te plaatsen op dezelfde plek voor het seizoen 2025. Vul hiervoor het volgende online formulier in: Aanvraagformulier Seizoenplaats

✔︎ Wil je bij je hele seizoenplaats ook een winterstalling 2024 – 2025? Vul hiervoor het volgende online formulier in: Aanvraagformulier Winterstalling

Wanneer ontvang je de nieuwe nota?

Allereerst ontvang je binnen een maand een bevestiging van de optieboeking. Tegen het einde van de zomer worden de prijzen van 2025 bekendgemaakt. Op dat moment ontvang je van ons een reserveringsbevestiging met daarin de definitieve prijsopgave. Na ontvangst van deze bevestigingsmail heb je nog 14 dagen bedenktijd waarin je kosteloos wijzigingen of een annulering kunt doorgeven. Let op: na deze 14 dagen zijn we bij annulering genoodzaakt de RECRON annuleringsvoorwaarden toe te passen en kosten in rekening te brengen.

Maak een nestmateriaalhouder

Je hoort en ziet ze overal op Flevo Natuur; de vele vogels. Ze zijn druk met het bouwen van hun nest. Ze vliegen dag in dag uit naar het nest met nieuwe materialen. Help ze door takjes, mos en ander nestmateriaal voor ze te verzamelen in een nestmateriaalhouder.

Maak een nestmateriaalhouder
Website Fotos 2400x1600 3

Op zoek naar de mysterieuze 'Toiletbezetter'!

Oeps! Het lijkt erop dat we een mysterieuze 'Toiletbezetter' hebben in ons sanitairgebouw. Deze geheimzinnige persoon draait herhaaldelijk een toilet op slot, misschien om het voor zichzelf te houden. Laten we hopen dat het een grappig misverstand is, maar als je het bent, laten we dan delen! Anders moeten we misschien een speurtocht organiseren om de 'Toiletbezetter' te ontmaskeren. Laten we samenwerken om het sanitair vriendelijk en toegankelijk te houden voor iedereen!

Telefoongebruik in en bij het zwembad

Als je besluit om je telefoon te gebruiken om bij het zwembad te lezen, zorg er dan voor dat je de camera afdekt. Op die manier voorkom je mogelijke misverstanden en laat je andere gasten zien dat je geen foto's maakt.

Naturistencamping Nederland met zwembad 28

Van Grand Café ’t Centrum

Vernieuwde Snackhoek

We zijn druk bezig met het opknappen van onze Snackhoek. Zodra de verbouwingen zijn voltooid, gaat het terras daar weer open. Misschien heb je het al gezien, er staat al een prachtige overkapping, waardoor je hier langer kunt genieten Bij de Snackhoek kun je straks genieten van heerlijke snacks en maaltijden. Je kunt je bestelling plaatsen bij de balie en vervolgens brengen we het eten naar je tafel, terwijl je je drankjes meteen kunt meenemen. Op het terras bij de Snackhoek zijn ook honden welkom.

Als je online een bestelling hebt geplaatst, kun je deze afhalen bij de binnenbar. We willen je vragen om afhaalbestellingen zoveel mogelijk online te plaatsen.

Vissen in de vijver

Ook onze Roemeense collega’s zijn dol op vissen. Wat geweldig is om te zien, is hoe ze zich thuis voelen op Flevo Natuur. Florin heeft zelfs klompen gekregen van collega Tim, van de Horst Groen, hoe leuk is dat. Florin noemt ze de Nederlandse Nike sneakers. 😂

Florin op de klompen

Lisa lanceert haar debuutalbum!

Ontdek het verborgen talent van onze receptie:

Bij Flevo Natuur zijn we enorm trots op ons team, dat niet alleen uitblinkt in hun dagelijkse taken, maar ook barst van creativiteit en talent buiten werktijd. Eén van onze schitterende voorbeelden is Lisa van de receptie, wiens warme begroetingen en behulpzame houding velen van jullie vast al kennen. Maar wist je dat Lisa ook een opkomend muzikaal talent is?

Hierbij presenteren we een nummer dat ook op haar debuutalbum zal staan. Luister eens naar: Inner Tide - Liza Weald

Op 21 juni wordt haar eerste album uitgebracht en zal ze het album presenteren met een liveband in de Vondelkerk te Amsterdam. Mocht je het leuk vinden om te komen, hier is de link voor tickets: Tickets Liza Weald

Tulpenroute

Als je dol bent op tulpen, is het de moeite waard om nog snel een route te volgen voordat ze verdwijnen. Onze collegia Lucia heeft de tulpen opgezocht en een mooie foto gemaakt. De Tulpenroute Flevoland vindt plaats van 13 april tot en met 5 mei. Meer informatie over de tulpenroute Flevoland is te vinden op hun website: Tulpenroute Flevoland

Lucia in de tulpen velden
Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?