Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Naturistencamping Flevo Natuur zet zich elke dag in om te perfecte balans te vinden tussen, mens, planeet en dier. Ons vakantiepark bevindt zich midden in de natuur en het is belangrijk dat we deze prachtige natuur zo min mogelijk tot last zijn. Wij zijn ons bewust van de invloed van onze bedrijfsactiviteiten op de omgeving en maatschappij. Hierbij is belangrijk dat de natuurrijke omgeving voor toekomstige generaties behouden en beschikbaar blijft. Om dit te realiseren wordt duurzaamheid steeds verder geïntegreerd in onze bedrijfsprocessen, diensten en producten.

Er worden bewuste keuzes gemaakt en er wordt een balans gezocht tussen mens, planeet en resultaat. Dit is een proces, geen eindbestemming. We zijn continu op zoek naar haalbare stappen om deze maatschappelijke verantwoordelijkheid in ons bedrijf vorm te geven: 

-Wij blijven op de hoogte van MVO-ontwikkelingen binnen ons vak en leveren een actieve bijdrage aan de overdracht van onze kennis hierover aan medewerkers en anderen die het vak willen leren. 

-Onze gasten, medewerkers en leveranciers worden geïnformeerd over hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

-Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van het duurzame karakter van ons bedrijf. Dit doen wij door actief te streven naar het verminderen van afvalstromen en onze verbruiken van gas, water, elektriciteit en fossiele brandstoffen.

-Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces en richten ons met name op goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een erkend milieu- en/of duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk.

Green Key keurmerk: Brons

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met dit keurmerk doen er alles aan om het milieu zo min mogelijk te belasten, zonder dat dit ten koste gaat van de comfort en kwaliteit die ze bieden.

Als naturistencamping ligt de nadruk van ons park op het natuurlijke gevoel en daarom streven wij ernaar om duurzaam te ondernemen. Dit gaan we doen in combinatie met Green Key, een bekend duurzaamheidskeurmerk in de recreatiebranche. We proberen met onze werkwijze de druk op natuur en milieu te minimaliseren. Bedrijven met een Green key certificaat gaan net weer een stap verder dan dat de normale wet- en regelgeving vereist.

Hoe doen wij dit?

Autoluw

Naturistencamping Flevo Natuur is een autoluw park, ook het personeel beperkt het gebruik van de auto’s waar het kan en beschikt hiervoor over enkele elektrische karretjes. Hierdoor is het heerlijk rustig op het park en kan je extra van de natuur om je heen genieten. Als park hebben we een eigen milieustraat voor het scheiden van afval en op de centrale parkeerplaats zijn laadpalen beschikbaar voor elektrische auto’s.

Schoonmaak

Een warme douche en een schoon toilet. Dat wil iedereen, zeker als je kampeert op de camping. Ook hier houden wij rekening met het milieu. In de sanitair gebouwen zijn de kranen en douchekoppen waterbesparend. De schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar en door de lichtkoepels in de gebouwen wordt er elke dag zo lang mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijk licht. Geen overbodige verspilling dus. Ook het schoonmaken van de verhuur accommodaties wordt gedaan met biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen. Van A tot Z verantwoord.

Inkoop

Als alleen Naturistencamping Flevo Natuur aan verantwoord ondernemen zouden doen dan gebeurt er in het totaalplaatje vrijwel niks, daarom stimuleren wij het verduurzamen van de samenleving door onze inkoop zo veel mogelijk te richten op verantwoordelijke producten van bedrijven die net als wij net een stap meer willen doen voor het milieu. Hiermee willen wij duurzaam ondernemen zo veel mogelijk ondersteunen, samen sta je nu eenmaal sterker.

Maatschappelijke doelen

Naturistencamping Flevo Natuur zet zich ook in voor maatschappelijke doelen. Zo worden er donaties gedaan aan diverse goede doelen.

Stichting Zuiderzee Zwerfdieren

Met stichting Zuiderzee Zwerfdieren werken we veel samen omdat we nog wel eens zwerfkatten op het park hebben. Om deze dieren een tweede kans op het leven te bieden komt stichting Zuiderzee Zwerfdieren langs om deze zwerfkatten te vangen en daarna een nieuw thuis voor ze te vinden.

Dierenambulance midden-Nederland

Omdat Flevo-Natuur midden in het Hulkesteinse bos ligt komen we nog wel een wilde dieren tegen rond het park. Wanneer iemand een gewond dier tegenkomt wordt meteen de dierenambulance gewaarschuwd en deze komt dan het dier ophalen. Om wat terug te kunnen doen voor de goede service van de dierenambulance steunen we ze zodat ze het werk goed kunnen blijven doen.

EEKO-Box

De EEKO-box heeft al jaren een vaste plek in de receptie van Flevo Natuur, eerst alleen voor stichting AAP maar nu ook voor andere doelen. De receptie kiest om de zoveel tijd een nieuw goed doel om de box te legen. Zo kunnen we meerdere doelen in de buurt van het park steunen.

Voedselbank Zeewolde

Wij steunen de voedselbank jaarlijks met een bijdrage, zodat zij hun werk kunnen voortzetten en kunnen voortbestaan. Nieuwsgierig wat de voedselbank Zeewolde precies doet? Je leest het hier: www.voedselbankzeewolde.nl

Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?

Bel of chat met ons en het is zo geregeld!