Handig om te weten

Welkom als nieuwe jaargast bij Naturistencamping Flevo Natuur. Hierbij geven we informatie die handig is om te weten wanneer je een jaargast bij ons bent. Mocht je nog vragen hebben schroom dat niet om contact met ons op te nemen.

Receptie

Onze receptie is 7 dagen per week geopend, de actuele openingstijden vind je hier: Openingstijden. Je bent van harte welkom om al je vragen aan onze medewerkers te stellen of loop gewoon naar binnen voor een praatje! Bij de receptie vind je ook verschillende folders en informatiegidsen voor dagjes uit in de omgeving.

Toegangssleutel

Je hebt een blauwe toegangssleutel ontvangen (de sepkey). Met deze sleutel kan je het hek van de parkeerplaats openen wanneer deze gesloten is en honden uitlaatgangen openen om het terrein te verlaten of te betreden.

Wasserette

Soms is het even nodig om een was te draaien. Onze wasserette is het gehele jaar geopend en bevindt zich naast de supermarkt. Om gebruik te maken van de wasserette heb je een wasdruppel nodig welke je tegen een waarborg bij de receptie kunt verkrijgen. Hier kun je bij de receptie een saldo opzetten, maar dit kun je ook heel makkelijk zelf doen via de app. Handig hé? Wasmiddel dien je zelf mee te nemen of kun je kopen bij de supermarkt naast de wasserette. Een strijkplank en strijkbout is ook aanwezig.

Nieuwsbrief

Maandelijks ontvang je per mail de nieuwsbrief met leuke informatie en weetjes over het park. Voor de maandelijkse nieuwsbrief kan je ook een 2de e-mailadres opgeven van bijvoorbeeld je partner, zodat ook hij/zij de mailing ontvangt. Heb je een keer iets leuks wat je met andere gasten van Flevo Natuur wilt delen? Laat het ons weten, wie weet kunnen we het plaatsen in de nieuwsbrief!

Voorschotnota’s

Normaal gesproken sturen wij vier keer per jaar een voorschotnota met betrekking tot het energieverbruik toe: half maart, half juni en half september. In december worden de meterstanden opgenomen en wordt de eindafrekening opgemaakt. Op deze eindafrekening worden de voorschotten gecrediteerd en het eerste voorschot voor het nieuwe jaar wordt in rekening gebracht. De voorschotten worden aan de hand van het verbruik van het voorgaande jaar berekend, dus het verbruik op de betreffende locatie en naam. Aangezien je sinds kort een vakantiewoning bezit, is er nog geen verbruik op je naam geweest en wordt er een standaard voorschotnota van € 200,- voor je aangemaakt (mits anders is afgesproken), mocht je dit bedrag willen verhogen, dan vernemen we dit graag van je.

Locatie en opstalwijzigingen

Wil je iets veranderen op de kavel, aan of om je accommodatie, vergeet dan niet om dit eerst aan te vragen bij Flevo Natuur. Het aanvraagformulier vind je in de jaarplaatsmap die je hebt ontvangen of in de app of via www.mijnflevonatuur.nl. Pas nadat je schriftelijke toestemming hebt ontvangen van de bedrijfsleiding is het toegestaan de wijziging aan te brengen op de kavel of aan en om je accommodatie. Door verandering van regels vanuit Flevo Natuur en/of vanuit de Gemeente Zeewolde kan het zijn dat bepaalde zaken die in het verleden wel/niet toegestaan waren nu wel/niet mogelijk zijn. Dit geldt voor o.a. schuurtjes, zonnepanelen, overkappingen, windschermen, glazen schuifwanden, de kleur van schilderwerk, doorloophekjes, erfafscheidingen etc.

Wij raden je daarom aan altijd een aanvraag in te dienen, om niet voor verrassingen te komen staan!

Social Media

Flevo Natuur is ook te vinden op Facebook en Instagram. Like en volg ons, dan ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws!

Digitale televisie

Op het park is alleen digitale televisie verkrijgbaar. Hiervoor moet je televisie beschikken over een ingebouwde DVB-T tuner en MPEG-4. De meeste moderne toestellen zijn hier standaard mee uitgerust, maar belangrijk is dat je het wel even controleert.

PUUR magazine

Ieder jaar brengen wij ons prachtige magazine ‘PUUR’ uit, hét magazine over wellness, naturisme en parkinformatie over Flevo Natuur. Het magazine is af te halen bij de receptie.

Noodgevallen

Mocht je een technisch probleem ondervinden tijdens je verblijf, dan kun je altijd het nummer van Flevo Natuur (036-5228880) bellen. Wanneer de receptie is gesloten, kun je voor noodgevallen het noodnummer bereiken door het gebruikelijke parknummer te bellen en bij het ingaan van de voicemail te kiezen voor optie 2.

Wat te doen bij noodgevallen op Naturistenpark Flevo Natuur

1) Bel 112 en noem:

- Welke nooddienst je nodig hebt: politie, brandweer of ziekenwagen

- Je naam en adres: Wielseweg 3, 3896 LA Zeewolde, je (stand-) plaats op Flevo Natuur

- Het telefoonnummer waar je onder te bereiken bent

En bel ook:

2) De receptie op het noodnummer 085-013 83 69 en meldt dat het om bijv. een reanimatie gaat

Wij raden je aan om dit telefoonnummer op te slaan in je mobiele telefoon o.a. bijv. de benaming; Flevo Natuur Reanimatie.

Installeer de app!

In de app kan je inloggen met de door ons toegestuurde inloggegevens. Hier vind je jouw jaarnota onder ‘Mijn Reservering’. Onder het kopje ‘Mijn Facturen’ vind je facturen die niet gekoppeld zijn aan je jaarnota zoals voorschot- en energienota's. Hier kan je ook makkelijk nota's betalen.

Je vindt in deze app ook de openingstijden, het recreatieprogramma, je kunt broodjes bestellen bij de supermarkt, een massage of opgieting reserveren en online bij de horeca bestellen en reserveren. Houd het recreatieprogramma goed in de gaten op de app, wijzigingen kunnen op het laatste moment nog doorgevoerd worden (bijv. door weersomstandigheden)

Download de app

Propaangas

Het is van groot belang om te weten dat wij op Flevo Natuur propaangas hebben. Let hier op bij bijv. de aanschaf van een nieuw gasfornuis. Als je verandert van gasapparatuur geef het dan door bij de receptie zodat er een gasafpersing kan plaatsvinden. Vergeet ook niet jaarlijks je gasapparatuur te laten controleren! Wij adviseren een brandmelder (verplicht) en een koolmonoxide melder. Ons advies om geen melder te nemen welke voor brand en koolmonoxide tegelijk is. Brand moet namelijk hoog hangen en koolmonoxide lager. Ons advies: schaf een aparte brand- en koolmonoxide melder aan.

Milieustraat

Wij vinden het belangrijk om afval te scheiden ten behoeve van het milieu. Huishoudelijk afval kan in een gesloten zak in de daarvoor bedoelde perscontainer in de milieustraat gedeponeerd worden. Papier kan in de papierbak en glas in de glascontainer. Grofvuil dient zelf afgevoerd te worden naar een officiële gemeentelijke stortplaats. We krijgen soms de vraag waarom plastic afval bij Flevo Natuur niet al in de milieustraat wordt gescheiden. Onze afvalverwerker doet dit namelijk liever zelf. Om milieutechnisch plastic afval rendabel afzonderlijk te inzamelen is het van belang dat het plastic (enigszins) gelijksoortig is. In de praktijk is het plastic in huishoudelijk afval juist zeer verschillend van soort, waardoor afzonderlijk ingezameld plastic afval door de afvalverwerker altijd extra moet worden gescheiden voor verdere verwerking. Hierdoor maakt onze afvalverwerker liever de keuze het plastic afval zelf te scheiden vanuit het huishoudafval, dan dat dit afzonderlijk wordt aangeleverd. Zij menen dan een betere kwaliteit te kunnen realiseren in het hergebruik van aangeleverd afval.

Bezoekers en logés

We willen jouw verblijf bij Flevo Natuur zo leuk en gezellig mogelijk maken en daarom hebben we diverse mogelijkheden voor het ontvangen van logés/bezoekers. Bezoekers en logés dienen altijd van tevoren door de jaargast bij de receptie aangemeld te worden. Hieronder hebben we de mogelijkheden voor je opgeschreven:

Bezoekers (zonder gebruik zwembad)

Gratis (dient wel vooral aangemeld te worden)

Bezoekers (met gebruik zwembad)

€ 9,00 p.p. per dag (mits vooraf aangemeld door jou)

Logés horende bij familie t/m 2e graad (ouders, grootouders, kinderen, kleinkinderen, broers en zussen)

Ook mogelijk als hoofdhuurder niet aanwezig is. Gratis, mits vooraf aangemeld en mits incidenteel. (Incl. gebruik zwembad en sauna's).

Logés niet horende bij familie t/m 2e graad of niet vooraf aangemeld

Alleen mogelijk als hoofdhuurder tegelijkertijd aanwezig is € 10,00 p.p.p.n. incl. gebruik zwembaden en sauna's (excl. toeristenbelasting € 1,25 p.p.p.n.).

Logés afkopen

Alleen mogelijk als hoofdhuurder tegelijkertijd aanwezig is. Kosten: € 70,- bij ontvangst van 1 logé per keer. € 140,- bij ontvangst van meerdere logés per keer. 

Internet op je plaats

Het is mogelijk om internet te verkrijgen op je plaats. Je dient hiervoor een modem aan te schaffen, deze is verkrijgbaar bij de receptie en kost eenmalig € 187,00. Vul hiervoor het formulier in dat je vindt in de ontvangen informatiemap, of op www.mijnflevonatuur.nl. Vervolgens kun je een internetabonnement afsluiten:

Jaarabonnement

  • Zilver € 177,00 max. 10 Mbps
  • Goud € 297,00 max. 50 Mbps

Kenteken

Onze slagboom werkt op kentekenherkenning. Zorg ervoor dat je kenteken bij ons bekend is, zodat je toegang krijgt tot het park om te laden en lossen. Heb je een nieuw kenteken? Neem contact op met de receptie om dit kenteken toe te voegen en het oude kenteken te verwijderen.

Alle genoemde bedragen zijn op basis van prijspeil 2024, wijzigingen onder voorbehoud.

Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?