Mijn naam is Pim Veldkamp.

Sinds 2013 ben ik werkzaam op Flevo Natuur. Werken in de buitendienst is super afwisselend en ik laat in dit artikel een klein beetje zien hoe zo’n dag er nou uit kan zien. Ik neem jullie mee op dinsdag 10 november 2020.

Om 8 uur begint onze werkdag. Ons zwembad is onder normale omstandigheden het hele jaar door, 7 dagen in de week geopend. Om 9 uur gaat het zwembad open. Voor die tijd moeten we de waterkwaliteit hebben gemeten zodat we de zwemveiligheid kunnen garanderen. Dat gebeurt hier in de machinekamer die je hieronder ziet afgebeeld. Ook houden we gelijk een inspectie, en kijken we dan of alles werkt zoals het zou moeten werken. Als alles in orde is openen wij om 9 uur de deuren voor onze gasten.

Daarna ga ik naar de receptie. Hier kijk ik op kantoor of ik nog mailtjes heb ontvangen en of er nog bepaalde klussen moeten worden gedaan. Eventueel kan ik dit werk verdelen over de rest van mijn collega’s van de buitendienst. Op de dag dat ik dit schrijf is er een melding binnen gekomen vanuit een object die wij voor de eigenaar verhuren. De CV-ketel zou zijn druk verliezen. We gaan zo meteen kijken wat er precies aan de hand is. Nu ik hier toch ben, praat ik even bij met mijn collega’s van de binnendienst of er nog bijzonderheden zijn die we van elkaar moeten weten.

Om 10 uur drinken we gezamenlijk koffie met de collega’s van de buitendienst.

Hier bespreken we het werk en maken we ons klaar om buiten aan de gang te gaan.

We zijn aangekomen bij het object. We gaan binnen eens kijken wat er nou precies aan de hand is. De druk is inderdaad 0 bar in plaats van 2 bar. In de caravan is geen nattigheid te bekennen dus we zullen onder de caravan moeten kijken of daar sporen van lekkage te vinden zijn. We maken een gat. Groot genoeg zodat wij er onder kunnen kruipen.

Na de koffie het park op

We zijn aangekomen bij het object. We gaan binnen eens kijken wat er nou precies aan de hand is. De druk is inderdaad 0 bar in plaats van 2 bar. In de caravan is geen nattigheid te bekennen dus we zullen onder de caravan moeten kijken of daar sporen van lekkage te vinden zijn. We maken een gat. Groot genoeg zodat wij er onder kunnen kruipen.

Onder de caravan zijn allemaal leidingen en koppelingen te zien. Meestal is het op deze plekken zeer krap, maar gelukkig kwam ik na een tijdje tijgeren deze koppeling tegen waar het water er onderuit druppelde. Nadat ik de koppeling had los- en schoongemaakt, draaide ik hem opnieuw in elkaar en de lekkage was verholpen. De ketel kon weer worden bijgevuld en hij bleef nu ook zijn druk houden. Nu is het weer een kwestie van de boel netjes achterlaten en we zijn klaar voor de volgende klus.

Wij leveren tegen betaling ook zand en grond aan onze gasten op het park. Mensen maken regelmatig van deze optie gebruik en ook vandaag hebben we een aantal adresjes die graag een beetje zand geleverd willen hebben.

Sinds twee jaar hebben wij ook deze Lodges in de verhuur. Inmiddels is het november en tijd dat we de inboedel gaan verhuizen naar een droge- en verwarmde plek zodat bijvoorbeeld de vaatwassers niet kapot vriezen. Ook halen we de geisers eruit en tappen we de waterleidingen af. Rondom plaatsen we netten zodat de tenten zelf in goede conditie blijven.

Dit was slechts 1 dag uit het leven van een buitendienstmedewerker. Zoals je ziet is het werk zeer afwisselend en geen dag is het zelfde. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien wat ons werk nou ongeveer inhoudt en waar we allemaal mee bezig zijn.

Naturistencamping Nederland Flevo Natuur 36

Kan ik je ergens mee helpen?